Dagsarkiv: 03 september 2019

Ny hårddisk och fin donation från Finland

I dag var det dags för Annelis tredje och sista besök hos sin ryggdoktor och det har verkligen gjort susen; hon mår mycket bättre nu. Medan hon masserades och knådades flyttade jag kontoret till framsätet i bilen och satte mig på en parkeringsplats för att ringa och mejla. Solen sken så jag öppnade dörren och njöt av den friska höstluften.

Jag fick en hel del gjort under den timme jag satt och väntade. Sedan bar det hem för att lämna av Anneli (vi mötte Markus i dörren som skulle åka till banan och jobba) och jag vände och tog bilen till Jakobsberg för att klippa mig. Behövligt.

Ufomässigt har det varit en positiv dag. Den ena är att insamlingen passerade målet och det med råge: 15.786 kronor strax efter 20 på tisdagskvällen. Och räknar vi ihop det med de 4.200 kronor som kommit in andra vägar så är summan fantastiska 19.986! Alltså nästan på pricken de 20.000 jag hade hoppats att få in. Och insamlingen fortsätter några dagar till så den summan kommer vi att uppnå!

Den andra positiva nyheten är att Finlands mest kände ufolog, Björn Borg, i dag bestämde sig för att donera sin stora samling med vhs-inspelningar till AFU. 758 band! Det är ungefär en tredjedel av vad vi har i arkivet just nu så det blir ett betydande tillskott. Dessutom har Björn katalogiserat banden i en databas vilket höjer värdet på gåvan ytterligare.

Nu kommer det att dröja ett tag innan de når Sverige men jag tackar Björn för gåvan och dessutom för den hjälp han har gett mig när det gäller ett finländskt ufofall som jag frågade honom om.

Enligt SMHI skulle det regna här efter 13 i dag men så blev det inte. Jag och Anneli åt lunchen på verandan i 19-gradig värme och även om det blev lite mulet så höll sig temperaturen runt 16 också under eftermiddagen.

I dag har Anders Liljegren gått igenom de beställningar av min nya bok, den svenska varianten, som kommit in till AFU så jag har kunnat slå ihop dem med beställningarna via UFO-Sverige till en enda lista. Och då visade det sig att 92 personer hunnit beställa boken innan den ens kommit ut. Tack för det!

Jag slog också en signal till Radio Östergötland och berättade att jag finns tillgänglig i Norrköping den 11 september om de skulle vilja intervjua mig om boken. Radion var på mig när jag pratade på Östgötateatern nyligen och bad mig höra av mig när jag dök upp nästa gång. Nu får vi se hur det blir.

Ringde också min gamla arbetsplats Mariestads-Tidningen och pratade med chefredaktören Karin Eriksson och tipsade om boken. Och hon ville gärna skriva så det blir väl en intervju lite längre fram.

Jag och Anneli gjorde en liten tur med bilen för att hämta en litografi som Anneli köpt (mycket fin!) från Coops postutlämning och till NetOnNet där jag lämnade in en misstänkt trasig hårddisk (som konstaterades trasig) och köpte en ny till Drobon. Viktigt att den externa lagringen funkar klockrent eftersom jag har så mycket data som är viktig för mig.

Tittade på andra halvlek i EM-kvalmatchen Lettland-Sverige för damer tillsammans med Anneli och såg Sverige vinna lätt som en plätt med 4-1 mot ett fullständigt tandlöst hemmalag, men utan att imponera. Det saknas mycket stringens i spelet så här tidigt på säsongen.

Framåt kvällen, efter kvällsmaten med Anneli och Markus som kom hem i slutet av den, tog jag tag i en hög med papper som legat på golvet ett tag och förminskade den betydligt. Jag hjälpte också min vän Nigel Watson i Plymouth med några bilder som han behövde till en bok som han har skrivit.

Och så tog jag tag i att tömma några usb-stickor på dokument och bilder som ska sorteras in på de externa hårddiskarna men tills vidare fick de mellanlanda i gamla datorn eftersom Drobo håller på och fixar till sig nu när den fått en ny hårddisk efter den trasiga. Kommer att ta mer än ett dygn för den att säkerhetskopiera all filerna.

Skrev också några brev och började signera böcker som folk har beställt. Det är över 90 så det tar nog ett tag. Och så pratade jag länge med Acke i Karlskoga, det var ett tag sedan jag ringde honom.

Under fotbollsmatchen fick jag också en förfrågan från Utrikespolitiska föreningen vid Linköpings universitet om att komma dit och hålla föredrag. Men det funkar inte att göra sådant som tar en halv dag gratis längre. Jag värderar min tid högre än till noll så det blev inget av det hela.

Klockan 01 var jag klar med det mesta när en del av en lagning lossnade ur en tand. Igen. Samma lagning som lossnat förut och som inte vill fastna. Suck. Det blir till att ringa tandläkaren i morgon bitti.

 333 total views