Dagsarkiv: 06 september 2019

Badmintonsäsongen åter igång

Så var det äntligen dags igen! Efter ett allt för långt sommaruppehåll plockade jag upp Stefan (vars bilbatteri inte mådde bra) och så körde vi till Komethallen för att återuppta kampen om den lilla fjäderbollen (av plast). Och det var verkligen skönt att vara på gång igen. Även om det blev förlust efter en jämn match med ett riktigt bra sista set. Jag tappade första med 11–15, vann andra med 15–5 och så höll jag inte ända in i kaklet utan fick däng med 13–15 i sista.

En sak är säker – det kommer att känns i kroppen i morgon. 12–12 står det förvisso så jag säger som Trumpen, ”allting kan hända”.

Efteråt var jag tvungen att köra hem för att snabbt hämta Anneli och köra henne till vårdcentralen i Barkarby för bandagebyte och sedan tillbaka hem för att äta en låda färdigmat och därefter direkt till jobbet. För någon friskvårdstimme, som jag hade hoppats på, var inte att tänka på.

Mitt under matchen hade jag fått ett samtal från nyhetschefen att mina tjänster behövdes klockan 15. Jag fick inte veta varför. Nå, det visade sig att vi hade en exklusiv intervju med utrikesminister Margot Wallström där hon berättade att hon kommer att avgå. Min uppgift blev att så snabbt som möjligt få ihop kommentarer. Något jag är van vid att göra.

Så bara minuter efter 15 hade jag statsministerns kommentar och sedan fyllde jag på med övriga partiers.

Har också hunnit mejla lite mer med några av dem som jag och Håkan E ska söka upp i England, bland annat Jenny Randles som det var länge sedan jag hunnit träffa. Det ska bli roligt att äntligen ses igen.

Efter det inledande rejset med Wallströmnyheten lugnade det hela ned sig och kvällen innehöll mindre nyheter och en större. Åtminstone för oss med ett rymdintresse. För strax före 23 gick något fel och kontakten med farkosten avbröts. Vilket med all sannolikhet innebar att den okontrollerat störtade mot månens yta.

Det blev ett solobesök på Lilla Asien där jag fick fel bläckfisk, chilisås istället för svartabönsås, men det fungerade det också. Sprang på Johan Andersson som är grafiker på DN och pratade en stund. Johan har hjälpt UFO-Aktuellt med några fina illustrationer genom åren och kanske kan det bli av igen.

Sedan gick klockan och blev 01 och det var bara att packa sig hem.

 390 total views