Dagsarkiv: 25 september 2019

Fortsatt planering för England

Vaknade alldeles för tidigt av att Anneli gjorde sina fotövningar i sängen och när batteriet till brandvarnaren tog slut en stund senare och den talade om detta för oss då gav jag upp och tände lampan för att läsa lite. Men först stoppade jag in ett nytt batteri i varnaren.

När jag väl gick upp var klockan 08.30 och jag satte mig vid datorn för att planera klart resan till England. Som vanligt gör jag ett minutschema som vi ska försöka hålla. Ofta är vi ganska bra på detta men det händer ju att trafiken ställer till det för oss.

Mejlade några av dem jag ville träffa och fick snabba svar så nu är det inte många luckor kvar.

Har också börjat plocka fram sådant som ska med i bilen, bland annat ett par lådor böcker som Lionel Beer köpte när han besökte AFU, och så två stora kassar med uforapporter som ska tillbaka till David Clarke sedan AFU skannat dem.

Fick äntligen klart besked från USA att vår transport från Oregon faktiskt är på väg och kommer till Stockholm den 7 oktober. Då är jag kvar i England men kommer att plocka upp de två pallarna så snart jag kommit hem.

Fick ett tips från Nemo Mörck om en artikel i Washington Post i dag. Artikeln handlade om William Corliss och hans livsverk och om att hans jätteprojekt The Sourcebook Project lagts ned efter hans bortgång. Läs den gärna och tänk då på att AFU har blivit lovade att få hans arkiv.

Corliss är en av mina absoluta förebilder när det gäller att samla in information om märkliga händelser i naturen.Utan hans ”Handbook of unusual natural phenomena” hade jag nog aldrig kommit på idén att skriva mina två böcker om naturfenomen.

Har också kikat lite mer på mitt föredrag i Vetenskap och folkbildnings monter på Bokmässan och ser att DN annonserar mig så här inför det korta framträdande jag får göra där. Inte ensam:

09.15 Patrik Hadenius och Clas Svahn
Vad är fejk och vad är fakta? Två DN-skribenter om utmaningen att förmedla både forskning och fantasier i en tid då allting är möjligt.

Vi får väl se vad det kan bli för samtal. Ska i alla fall ledas av Åsa Beckman.

På jobbet kunde jag också följa Jessica Meirs färd till den internationella rymdstationen i dag. Jag hade ju nöjet att träffa denna svensk-amerikan när hon var i Sverige för några år sedan och hon siktar högre än ”ISS” – det är månen som lockar henne!

Det blev en Trumpfylld dag med mycket prat om riksrätt och hans famösa samtal med Ukrainas president. Dessutom ringde jag Bengt Feldreich för att få hans kommentar till att hans kollega Arne Weise gått bort. Men jag kunde också smita ned till Lilla Asien för en Hoisinanka. Mycket folk på plats.

Hem vid 01 där jag hade en del pappersarbete som väntade så sängen blev det inte förrän efter 02.

 400 total views