Dagsarkiv: 16 oktober 2019

Inspelning på SR och försök att blåsa mig


Jobbade med att förbereda kursen innan jag tog taxi till Sveriges radio för att spela in morgondagens avsnitt av ”Människor och tro” med Antonio de la Cruz som programledare och med Erik Östling som den tredje i studion.

Ämnet var ”uforeligioner” men vi fick också prata en del om UFO-Sveriges arbete. Allt spelades alltså in men programmet genomfördes som om det vore live och när vi var klara hade vi bara dragit en minut över tiden. Vi hade ett bra samtal där jag och Erik, som är en stor vän av AFU och UFO-Sverige, kompletterade varandra bra.

Ni kan lyssna på programmet här i morgon.

Sedan bar det av direkt till jobbet där det blev mycket Syrien liksom det blev i går och i förrgår.

Klev iväg genom småregnandet och åt en Hoisinanka på Lilla Asien. jag var faktiskt ensam där en stund innan det trillade in några till.

Framåt kvällen ringde en vän och tipsade om en märklig historia. Jag kan inte gå in på vad men vi pratade länge och det var utan tvekan mycket intressant. Kanske kan bli en bra nyhet lite längre fram.

Framåt kvällen fick jag vara med om ännu ett sätt att försöka lura folk på pengar!

Det började egentligen i söndags då jag blev kontaktad av en man som kallade sig Per-Åke Wahlberg via Messenger. Han undrade om jag hade hört den glada nyheten än. Och märkligt nog undrade han det på engelska.

Den glada nyheten visade sig vara att han själv hade vunnit 150.000 dollar i ett slags lotteri kallat PCH Bonus. Något som senare visade sig vara Publishers Clearing House. Och det var ju roligt för Per-Åke, som ju lät väldigt svenskt.

Nu visade det sig att ”Per-Åke” hade fått sina pengar levererade via UPS och då hade han råkat få se mitt namn på en lista över vinnare. Nu uppmanade han mig att kontakta en agent vid namn ”James Ghatto” som skulle se till att jag fick mina pengar jag också.

Döm om min förvåning när ”Mr Ghatto” oväntat ringde upp mig via Messenger på onsdagskvällen. Första gången hörde jag honom inte men när han ringde en andra gång kunde jag uppfatta brottstycken. Jag förklarade för honom att han fick ta diskussionen via Messenger istället.

Också ”Per-Åke” har ringt upp några gånger under dagen men inte heller där lyckades vi få någon vidare kontakt.

Nåväl, ”Mr Ghatto” återkom snabbt och ville få mitt fullständiga namn, vilket han fick. I det här läget hade jag bestämt mig för att löpa linan ut så länge som jag inte lämnade några andra uppgifter än så.

”Mr Ghatto” svarade snabbt att han hade kontrollerat sin vinstlista och att jag var berättigad att få mina 150.000 dollar. En stund senare skickade han mig en lång lista med referensnummer och annat som jag skulle spara för att visa upp för UPS när de lämnade över mina pengar.

Jag fortsatte hela tiden att kommunicera med ”Per-Åke” vid sidan av ”Mr Ghatto”. Och jag var tydlig med att jag inte litade på någon av dem innan jag fått ett bevis för att de faktiskt talade sanning.

Min ”svenske” välgörare verkade mycket mån om att även jag skulle bli en rik man. Själv hade han använt sina pengar till att betala av lån, skrev han. Lät ju lockande. Lån har man ju.

För att visa hur det skulle gå till skickade ”Per-Åke” en bild på en UPS-chaufför när denne leverade ett paket. En bild som jag kunde visa att han plockat från en annan sajt med hjälp av Googles bildsök.

Och varför i hela friden skicka en sådan bild? Jag har ju aldrig tvivlat på att UPS existerar.

Samtidigt som jag höll kontakten med ”Per-Åke” förde jag alltså en diskussion med ”Mr Ghatto” som glatt skrev vidare. Men nu ville han ha 1.000 dollar för ”delivery fees” innan jag skulle kunna få slantarna.

”Are you ready to make the payment?” skrev han sedan.

Det var jag inte.

Efter en stunds tystnad skickade ”Mr Ghatto” en desperat bild på en hög med pengar där han skrev: ”Please I have money to deliver to day.”

När jag snabbt kunde visa att den bilden kom från en artikel om hur en tidigare finansminister från Zimbabwe gripits sedan han avslöjats med 10 miljoner dollar i kontanter i sitt hus – då blev det tyst. Och strax därpå gick inte någon av männen att nå.

Låter något för bra för att vara sant – då är det nästan alltid det.

Såg förresten att Georgia har fått ett Bigfootmuseum. Verkar som en kul idé. Jag blir alltid sugen på att AFU skak unna bygga upp ett museum när jag läser sådana här artiklar.

Här nedan kan ni se den första kontakten jag hade med ”Per-Åke Wahlberg” och den sista med ”Mr Ghatto”.

 383 total views