Dagsarkiv: 07 februari 2020

Fönsterkoll och föredragsfråga


En dag med hemmafix får man nog summera den här fredagen. Har tvättat, diskat, kört till tippen och tagit emot en kille från Fönsterbyte AB som har mätt upp och kollat vartenda fönster som ska bytas ut här hemma. Ni kan se honom placera ut sin skylt i kanten av vår trädgård när allt var klart.

Det tog 90 minuter att gå igenom alla fönster som nu äntligen ska bort och ersättas med treglas som inte har några glipor mellan karmar och bågar. Vi kunde båda konstatera att det på sina ställen gick att kika ut där det absolut inte borde gå att göra det. Inte mycket men illa nog.

Nu dröjer det några veckor innan bytena kommer att genomföras och det är bara att hoppas att det inte råkar bli vinterns enda snöstorm just då.

Har varit i kontakt med ett museum som vill ha mig som föredragshållare i augusti och det ska bli kul. Det är alltid väldigt belönande att komma ut och berätta om hur UFO-Sverige jobbar och om några av de fall som jag antingen lyckats komma på svaret på eller inte kunnat lösa.

Har också förberett mig lite inför morgondagens deltagande på Folk & Kultur i Eskilstuna där jag ska delta i en panel tillsammans med producenten för Ufopodden i P3, Emelie Rosenqvist, skådespelaren Happy Jankell och filmveteran Gabrielle de Bourg. Så har ni vägarna förbi Stiga Sports Arena klockan 11 så stanna till och kom in för att lyssna. Kostar inget.

Under dagen hjälpte jag just Ufopodden med lite nya kontaktuppgifter till ett kommande avsnitt och såg till att två tjejer som jag träffade på Bokmässan i höstas, och som köpte min bok, kan komma till AFU i Norrköping för en guidad tur som Anders Liljegren kommer att ta hand om.

Fick också mejl från en kamrat i brittiska Bufora som ville köpa ett exemplar av boken. Men jag kommer att skicka den gratis eftersom han donerat en stor samling till AFU för några år sedan. Man måste ställa upp för folk som har ställt upp för oss.

Har gått igenom mina filmer från DN.se och valt ut fyra som jag postade till Tobias på en sticka. Dessa ska vi visa under expot i Norrköping i april.

När så Anneli kom hem så tittade vi på ett intressant program om månen på SVT2 och fixade revbensspjäll och pommes. Eftersom det är fredag och vi råkar vara hemma båda två blev det givetvis en stund med ”På spåret” också. Sedan blev det tidigt i säng för att läsa en bok. ”Nattfåk” blev det. Ännu en Johan Theorin!

Mycket mätande blev det.

 158 total views