Dagsarkiv: 09 februari 2020

Städning och 1917


I dag läste jag ut Johan Theorins ”Nattfåk” så nu gäller det att skaffa sig nästa del i Ölandsserien. Johan har fångat mig i sin värld och det är alltid roligt att hitta en bokserie som man verkligen gillar. Den här är en sådan!

Mellan läsvarven har jag och Anneli dammsugit och tagit det lite lugnt för att framåt sena eftermiddagen ta bilen till Kista för att träffa Ylva och gå på förstavärldskrigsfilmen ”1917”. Glest i salongen vilket kan bero på att den fått rätt blandad kritik. Vilket jag kan förstå. Nu var den spännande och intressant rakt igenom men det fanns ett stråk av osannolikhet i den som störde lite. Inte minst att hjälten kunde hitta fram till sitt mål mer eller mindre av en slump. Men också en del annat.

Eftersom filmen var menad att framställa det som hände som verkliga händelser så har man också en överenskommelse med biobesökarna om att vi ska behandla den så. Och där sprack det alltså en del.

När vi vandrat ut ur biomörkret slog vi oss ned i ”foodcourten” där vi valde var sin restaurang. För min del blev det Chicken Tikka Masala på Little India, där har jag ätit förut och visste att min indiska favoriträtt serverades som jag ville ha den.

När vi kom hem hade nätet packat ihop, oklart varför. Så när jag skrev bloggen fick jag ”slava” över mobilen. Det går ju bra det också men varje gång som nätet har försvunnit så märker man hur enormt beroende man är av att det fungerar.

Det har spöregnat och blåst hela kvällen men det är ändå bara en stilla fläkt av hur det har varit på andra håll i södra och västra Sverige i kväll. Jag gick i alla fall över till Gunnar och lämnade två böcker som han ville ta med till en kamrat som var sugen på att läsa något som jag skrivit. Och så tackade jag för gårdagen som var riktigt lyckad!

Ufomässigt inte så mycket. Har haft kontakt med en kvinna som plåtat ett litet grönt streck intill månen och fått ett erbjudande från en ufogrupp i Ukraina att skriva en artikel i deras tidskrift. Och så fick jag veta att professor Rolf Ejvegård gick bort i december. Rolf var då och då i tidningarna i samband med olika parapsykologiska artiklar på 70-talet. Hans intresse för det okända var väl dokumenterat. Nu är det bara att hoppas att de svenska parapsykologerna ser till att hans arkiv räddas.

Framåt midnatt var jag klar men nätet hade ännu inte kommit tillbaka.

 165 total views