Dagsarkiv: 19 februari 2020

UFO-Aktuellt och Armémuseum


Så snart jag vaknat satte jag mig och jobbade vidare med UFO-Aktuellt och nu är 22 sidor helt klara, två nästan klara och tre ska det vara annonser på. Som vanligt väntar jag på ledaren som brukar komma sent och så har jag inte fått helt klart besked från en skribent om han hinner skriva eller inte. Om det blir svårt så har jag en egen text som jag kommer att rita in.

Detta tog mig ett par timmar på förmiddagen och så några efter lunch – som jag och Markus åt framför ett avsnitt ”Simpson’s”. Jag har stuckit emellan med att jobba lite på min ständigt växande och ännu ej publicerade bibliografi över allt som skrivits på svenska när det gäller ufo och som är faktabaserat, inga skönlitterära böcker alltså.

I och med en helt nyutkommen bok i serien ”Historiens största gåtor” som handlar om månlandningen och andra konspirationsteorier plus en bok som kom 2017 men som jag inte hunnit skriva om förrän nu, så är jag uppe i 649 böcker och häften som alla får omkring tio rader var i bibliografin.

Men sedan bar det av till Armémuseum dit jag och Anneli var inbjudna på vernissage med bubbel och prat och att kika på utställningen ”I rikets hemliga tjänst”. Det var Andreas Ohlsson som bjudit in oss och vi var långt ifrån ensamma där! Museichefen Stefan Lundblad och chefen för Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must), Lena Hallin höll ett bra tal om kvinnliga spioner. Efteråt bad jag att få ta en bild av henne och den kan ni se här ovan. Fick be ett tiotal andra stackare att flytta på sig så att det skulle gå att ta ett vettigt kort.

Det var alltså rätt trångt och svårt att hinna kika på allt i denna lilla men effektiva utställning som vi nog får gå tillbaka till under de två år som den kommer att visas. Tyvärr hade museet inte tagit fram någon utställningsfolder eller trycksak som man kunde ta med sig. Det tror jag är en miss. Alla som ser en utställning som potentiellt har så mycket information vill ha något att läsa efteråt.

På vägen hem plockade vi upp sushi till mig och Anneli och pad thai till Markus och så satte vi oss i soffan och såg klart på ”Messiah” som vi nu hoppas får en säsong två.

När alla lagt sig läste jag fram till sidan 208 i nya BTJ-boken ”Övertagandet”, ett slags new age-scifi. Hoppas hinna klart den i helgen eftersom jag har en andra som måste läsas också. I säng strax efter 01 vilket var bra.

Anneli och Andreas på Armémuseum.

Och så fick vi träffa Andreas föräldrar igen, det var ett tag sedan.

Museichefen Stefan Lundblad invigningstalade.

Och så fick jag träffa Olle Schöns syster, Elisabet!

Utställningen hade fångat tidstypiska bilder från Stockholm.

Astrid Lindgren fanns givetvis med på ett hörn eftersom hon arbetat med brevcensuren under andra världskriget.

Det enda föremålet på utställningen var en tysk örn från nazitiden. Den hängde på den tyska legationen på Hovslagargatan 2 och räddades från att förstöras sedan den kastats och sågats sönder på den soptipp vi själva använder här i västerort. Men togs hem av en person som jobbade där och nu på 2000-talet hittat till Armémuseum.

 185 total views