Dagsarkiv: 08 maj 2020

Intervjuad av Expressen

I dag intervjuades jag av Expressen för deras webbteve och temat var Pentagonfilmerna. Alltså det som alla vill prata om just nu. Det blev en kort intervju eftersom det program som jag ska ingå i är på bara tio minuter. Sändning någon gång i början av nästa vecka.

Innan dess körde jag Anneli till jobbet och fortsatte sedan till Speed i Rosersberg för att hämta några lådor med ”Verklighetens Arkiv X” som nu börjat ta slut i vårt lager. Passerade också Åkermyntan och hämtade ett paket med den franska 1700-talsboken om år 2440, en häftig framtidsroman som jag köpte till ett bra pris på en auktion nyligen.

Boken förbjöds under en tid kring franska revolutionen då den hade ”förutspått” det som då var på väg att hända.

Under dagen har jag fått väldigt många positiva reaktioner på min intervju med Johan Giesecke som publicerades på DN.se i morse. Roligt när läsarna hör av sig! Giesecke är ju vår tidigare statsepidemiolog och en person med mycket stor erfarenhet. Och när kvällen närmade sig sitt slut hade 139.000 personer läst artikeln, vilket är mycket bra.

Giesecke är en person som inte tvekar att sticka ut hakan och han förutspår bland annat att våra nordiska grannländer kommer att få samma dödlighet som Sverige bara vi väntar något år. För den stängning som de arbetar med, och som skiljer sig från den svenska, måste öppnas och då börjar smittan sprida sig igen.

Framåt kvällen gjorde brittiska Daily Mail en omskrivning av min artikel. Kanske inte min favorittidning men deras artikel var det i alla fall inget fel på.

Vi har haft ett felmeddelande på huslarmet i två dagar så i dag ringde jag Sector Alarm och kollade upp det och det var som jag misstänkte ett dåligt batteri i en av rörelsedetektorerna. Bad Anneli köpa batteri och så bytte jag när hon kom hem. Nu funkar allt som det ska igen.

Mitt emellan allt detta skrev jag in en ny bok i min ständigt växande bibliografi över faktalitteratur på svenska som tar upp ufo. Den här gången med ett litet avsteg eftersom det rörde sig om ett diktverk av Tomas Tranströmer men som berörde en verklig företeelse och där tog ufo som exempel. Det är ”Östersjöar” jag skriver om och att Tranströmer nämnde ufo i de lilla boken blev jag varse genom ett tips från en Facebookvän för ett par dagar sedan. Så nu har jag 655 poster i en.

Mycket coronabevakning i dag också. Jag höll liven levande men skrev också ett par artiklar vid sidan av. Bland annat en om företaget Dental Clinic Sweden som skickat ut test till personer trots att de förbjudits göra det av Läkemedelsverket.

Matrast tillsammans med Mia, vid ett bord, och Björn och Mathias, vid ett annat där vi åt rostbiff och kimchi från Lux som Mia hämtade.

Såg att jag sålde två saker på Tradera i kväll, ett konstverk och ett set med minnesmynt från Australien. Det blev över 800 kronor som går direkt till AFU. Får ta tag i att skicka iväg föremålen till köparna på måndag då jag är ledig.

Klockan 01 var det slut för i dag.

 159 total views,  1 views today