Dagsarkiv: 29 september 2020

Lite DN-jobb mitt i bokskrivandet

En del av det utlämnade dokumentet.

Eftersom Estoniakatastrofen intresserar många, så även mig, så kan jag inte riktigt släppa det som nu håller på att hända med nygamla uppgifter om ett hål i sidan på färjan och om fortsatt hemlighetsmakeri när det gäller den svenska regeringens agerande i fall. Och där det finns hemligheter där frodas snart konspirationsteorierna.

Därför var jag glad när ett mejl från regeringskansliet ramlade in i min mejllåda i dag med det dokument som jag begärde ut i förra veckan. Det rörde samtalet mellan vår statsminister Stefan Löfven och Estlands premiärminister Jüri Ratas i Stockholm den 22 september.

Nu visade det sig att mycket av dokumentet hade censurerats, två hela sidor. Så min artikel kom mer att handla om censuren än något annat. För trots att jag är ledig satte jag mig och skrev för DN så snart det någonsin var möjligt. Ni kan läsa den artikeln här.

Högst upp kan ni se en del av det utlämnade dokumentet som jag fick i dag. Man kan säga att det utlämnade dokumentet utelämnade en hel del.

Men fokus i dag har legat på bokjobbet som jag ägnat rätt många timmar. Det är ett par kapitel jag inte är riktigt klar med. Pratade också med en av de ufologer som var inblandade i Tierpsfallet, alltså den händelse där ett metalliskt föremål slog hål i en fönsterruta i Tierp på 70-talet. Så nu blev jag klar med den delen.

Som paus åkte jag till posten och hämtade ett paket med frimärksblad och så var jag ute och fortsatte min jakt på mossan på uppfarten. Det kommer att ta ett bra tag innan jag är klar där men planen är att skrapa en bit varje dag nu.

Fick telefon från en man i Göteborg som ville boka mig för ett föredrag där och vi lyckades hitta ett datum i februari som jag inte jobbar och som hans förening har möte. Bara att hoppas att coronan är mer under kontroll då så att de kan bli fler än 50.

När det blev dags för kvällsmat hjälptes jag och Anneli med den och sedan tittade vi på ”Fråga Lund” som är ett riktigt bra program. Lärorikt och kul! I dag handlade det bland annat om vittnespsykologi och precis som vi ufologer vet är många människor riktigt dåliga på att uppfatta sin omvärld. Det är bland annat den saken vi försöker att lära ut under våra fältundersökarkurser.

Sedan bar det tillbaka till datorn med mera bokplitande men också ett långt samtal med en källa för att samla in information om Estonia-katastrofen. För där känner jag att det finns mer att berätta.

Natten till i dag läste jag ut ”Bibliotekarien i Auschwitz”, en bok som jag starkt rekommenderar. Under dagen kunde jag inte låta bli att plocka fram en gammal klippärm från 1945–1946 som handlar om Lüneburg- och Nürnberg-rättegångarna där några av nazisternas värsta bödlar ställdes inför rätta. Beskrivningarna från dessa rättegångar är så fruktansvärt direkta när man läser den tidens tidningars rapportering.

Fick ett oväntat telefonsamtal i dag, från min tandhygienist som jag faktiskt trott hade gått i konkurs under coronaeländet. Men så illa var det inte och nu har hon öppnat igen och jag fick en tid en bit in i oktober.

Rensade lite bland mina Kalle Ankas Pocket också. Mest för att jag egentligen inte samlar aktivt på dem längre men också för att jag behövde plats till annat. Så nu sätter jag punkt vid nummer 304 som är det sista numret på den hylla som en del av dem står på.

Fick veta av Håkan E att UFO-Aktuellt är på väg till Sverige och Norrköping. Sannolikt redan i morgon eller dagen efter. Det är första gången tryckeriet levererar direkt dit så nu får Mats och Håkan och vilka mer som kan hänga med till AFU åka dit och packa.

Vid 22.30 satte jag även punkt för den här bloggen men bara för att greppa min nya Don Rosa-bok och styra mot sängen där Anneli redan somnat. Som tur är har hon inga problem med att sova med en läslampa tänd.

 97 total views,  1 views today