månadsarkiv: oktober 2020

Hösten är verkligen här

Utsikt över lövens fall i dag.

Det är bara att inse att molntäcket som aldrig lättar, dimman som verkar hänga kvar lite för länge och de gula löven på gräsmattan är det oundvikliga beviset för att nu finns det ingen återvändo. Och snart lär det komma en näve snö. Det brukar göra det så här dags på året men bara för att smälta bort igen och sedan blir det en grön jul.

Innan det var dags att göra mig klar för jobbet satte jag mig i ett par timmar för att fortsätta skriva på boken. Det tar sin tid men så är det också väldigt mycket text som ska produceras och som ska bli bra. Men framåt går det.

Men jag måste erkänna att jag just nu har rätt mycket av mitt fokus riktat på det amerikanska presidentvalet. Inte enbart för att jag skriver massor om det utan för att det är så viktigt för alla, för hela världen. Vem som blir president de nästa fyra åren påverkar oss alla.

Frukosten blev lite ovanlig, tre ostron och två rostade mackor med ost och mjölk. Lunch blev det tillsammans med Anneli då Markus var på Bromma och jobbade.

Dagens pensum på jobbet kom att handla om valet i USA och om pandemin. Som vanligt. Men i dag var det fokus på Boris Johnsons tal som skulle handla om nya hårda restriktioner i England. Talet sköts fram tre gånger men till slit, vid 19.30, kom beskedet som redan hade läckt ut via brittiska medier. En månads stängning av en rad verksamheter från torsdag till den 2 december.

Väntandet på talet gjorde också att jag aldrig hann gå ut och äta så Åke fick köpa rostbiff och potatissallad åt mig på Matpressen. Gott det också.

Under sena kvällen följde jag Biden/Obama och Trump på lite olika håll i USA och lyssnade på deras tal. Så himla olika. Trump pratar mycket om sig själv, drar till med häpnadsväckande generaliseringar och påståenden som han lägger i andras mun medan Obama är enormt entusiasmerande och en retoriker av stora mått. Biden överraskade med ett riktigt bra tal I Detroit i kväll, både koncist och engagerande.

Klockan 01 var det dags att åka hem där till och med Markus hade lagt sig. Jag jobbade en stund med boken innan det blev sängen efter 02.30.

Så här såg det ut i går.

 97 total views,  1 views today