Dagsarkiv: 02 oktober 2020

Mycket Trump och tråkigt besked

Brevet från Eric Ericson och svaret från mig.

På eftermiddagen fick jag beskedet om att min tidigare arbetskamrat och vän Per Mortensen avled natten mot i dag. Per skrev sin sista krönika i DN så sent som i går och det är oerhört tråkigt att han nu är borta, bara 63 år gammal.

Per var en oerhört begåvad skribent och kunnig in om de mest skilda området. Bland annat ubåtar! Vi jobbade tillsammans på Namn och Nytt i flera år och det var ett nöje att slänga käft med honom och lyssna på hans torra och skarpa humor.

Jag ringde Pers fru och beklagade sorgen.

Per tillsammans med mig och Nic på en NoN-fest 2004.

Min dag inleddes med en del läsande hemmavid innan jag tog bilen till Komethallen för att möta Stefan i ännu en badmintonholmgång. Och i dag lyckades jag faktiskt vinna, vilket var ett tag sedan sist. Siffrorna blev 15–11, 16–14 (tajt, men där hämtade jag upp ett tråkigt underläge på 4–12) och så ett förlorat sista set med 10–15.

Vi hade rätt kul på banan i vanlig ordning och nu leder Stefan bara med 14–12. Det finns hopp!

På vägen hem plockade jag upp lunchmat på Skälby Pizzeria till oss alla tre.

Om ni undrar över bilden här ovan så är den från Eric Ericsons bok ˝”Brev till samhället” som kom i sin första upplaga 2003. Eric Ericson var brevens Kalle Sändare som skojade med folk genom att busringa. Eric busskrev brev till olika företag och institutioner. Bland annat till mig i UFO-Sverige.

Det var ju inte helt lätt att svara på ett brev som jag inte visste vem som skickat. När jag fick det 2002 var Eric Ericson inte någon man kände till. Känd blev han först efter det att boken kom ut. Men nu när boken kommer i en ny upplaga kan jag konstatera att jag nog lyckades skriva ett hyfsat väl avvägt och något lakoniskt svar.

Jobbdagen handlade om en sak för mig: Donald Trump. Jag skrev en längre nyhetstext för papperstidningen. För nyheten att Trump inte bara smittats av viruset utan också, senare på kvällen, flugits till et sjukhus i Maryland ”av säkerhetsskäl”, är megastor.

Trump går ur helikoptern i Maryland. Från CNN.

Bilden här ovan tog jag från CNN:s sändning och visar när Donald Trump går ur helikoptern för att köras fram till sjukhuset i Maryland. Då var klockan 00.31 natten mot lördag.

Det blev en intensiv kväll med ett snabbt avbrott för mat som jag hämtade på Lilla Asien i form av kyckling med ananas. Hade bespetsat mig på en mangovariant men när jag väl stod i kassan fick jag veta att mangosåsen var slut. Men det blev riktigt bra med ananasen också.

Tog med mig maten och satte mig i matsalen tillsammans med Gustav, Monica och Lotten.

Efter 01 tackade jag för mig sedan Donald Trump landat utanför sjukhuset i Maryland och fick sedan åka med en av mina ordinarie chaufförer. Det är alltid trevligt för då går resan hem snabbt med mycket prat om gemensamma intressen.

 146 total views