Dagsarkiv: 08 oktober 2020

Många samtal och mycket bokjobb

Senaste numret.

I dag damp Rapport-Nytt ned i brevlådan och det är alltid roligt. Eftersom jag inte är särskilt inblandad i produktionen av tidskriften (förutom att jag hjälper Niklas som layoutar den med bilder då och då) så är det alltid fräscha artiklar att läsa, även för mig.

UFO-Aktuellt, som också är på väg nu, redigerar och layoutar jag själv med Håkan Ekstrand som den som slår samman den med norska UFO och skickar den till tryck, så där är det inget nytt under solen då tidskriften kommer.

Det har varit en intensiv dag på bokskrivarfronten då jag knattrat på under säkert åtta timmar men då också har hunnit läsa ett par gamla forskningsrapporter från 1800-talet och prata med en forskare på Naturhistoriska och en på Uppsala universitet. Detta för att få hjälp med uppgifter angående ett eventuellt vulkanutbrott på Island 1892 som verkar ha resulterat i ett rikligt stoftnedfall över Sverige den 3 maj samma år.

Fick också en förfrågan om att vara me di en podd i slutet av november. Temat lockade mig eftersom den ska handla om hur massmedierna har tagit upp ufofrågan genom tiderna. Den saken tror jag aldrig att jag har diskuterat tidigare så det ska bli kul!

Under dagen fick jag också tips om att försvarsminister Hulqvist kommer att kallas till försvarsutskottet för att frågas ut om Estonia, vilket var en nyhet. Så trots att jag är ledig satte jag mig och skrev en artikel och skickade in den till redaktionen.

Dagens ena avbrott blev badminton med Stefan och det är bara att konstatera att antalet välspelade bollar var färre än antalet som gav en hel del i övrigt att önska. Jag föll med flaggan i topp (i alla fall siffermässigt): 12–15, 14–16 och 13–15). Som vanligt var det i alla roligt att spela och att känna lite flås.

Dagens andra avbrott kom framåt kvällen då jag och Anneli tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer”. Ett hyfsat avsnitt som jag hade spelat in från Kanal 8.

Pratade en bra stund med vännen Daniel i norra Sverige också liksom Christer som befinner sig på gränsen till Rumänien där han väntar på att få köra in en last som han ska leverera. Men det har uppstått lite problem så där har han blivit stående. Nu är Christer van så det går ingen nöd på honom, men han önskar nog att det skulle gå att åka hem snart eftersom chefen vill att han gör ännu en resa snart.

I morse tog Markus bilen för att åka till Karlstad där han och en klasskamrat ska jobba med sitt examensarbete. Resan gick bra och nu bor han över natt hos en vän till oss. Redan i morgon bär det av hemåt igen.

Jobbar på med boken och ett annat större projekt fram till 01 då jag tömmer tvättmaskinen och hänger tvätt.

 114 total views