Dagsarkiv: 21 oktober 2020

Ny transport på väg från USA

Nu är de på väg!

I dag fick jag okej från våra vänner i USA att de två pallarna med den framlidne William Corliss arkiv nu har börjat sin långa resa från Glen Arm i Maryland till AFU i Norrköping. Detta är den första halvan om William Corliss fantastiska arkiv som han byggt sina böcker i The Sourcebook-serien på. En bokserie som lyfter fram tusentals märkliga fenomen som alla beskrivits i vetenskapliga tidskrifter.

William Corliss var en fantastisk samlare av dessa fenomen och en kunnig beskrivare av dem. Hans böcker är fyllda med tydliga källhänvisningar som AFU snart kommer att ha tillgång till.

Innan dessa pallar lämnade Maryland i dag hade William Corliss nu 95-åriga änka gått igenom dem och organiserat allt. Det är hennes beslut att AFU nu får ta hand om detta underbara arv. Jag måste också tacka sonen Jim Corliss som har fungerat som min mellanhand och varit AFU:s ambassadör i allt detta.

Nu har Jims mamma börjat organisera den andra halvan av arkivet som sannolikt är lika stort.

Så vad innehåller dessa lådor? Här finns rapporter om fiskregn och grodregn, ljusfenomen på himlen som inte är förstådda av vetenskapen, ljus på månen som inte borde finnas där, snurrande hjul och fingerliknande mönster under havsytan, monstervågor och moln som inte borde finnas, åsknedslag från en klarblå himmel och mängder av andra fenomen.

Det är en verklig ära att AFU får ta hand om allt detta.

Min egen samling mede Corliss böcker.

För egen del började jag dagen med att jobba lite på bokmanuset och på en längre historia som jag snart börjar bli klar med. Svarade på mejl, körde en tvättmaskin, städade ur ugnen och åt lunch (falukorv och makaroner som Markus fixat) med samme Markus.

Det blev en del annat hemarbete också innan jag började läsa Katie Griboskis bokmanus som verkar lättläst. Intressant att ta del av Leo Sprinkles historia givetvis.

När det bar av till jobbet fortsate jag läsa i manuset men fick också hjälpa den lätt förvirrade taxichauffören att hitta till Hjulstakorset så att vi kunde ta oss till DN.

Onsdag blir måndag för oss på mitt skift för nu väntar fem dagars arbete. Och mycket av dagen och kvällen kom att handla om corona och Trump. Pratade med den svenske vaccinsamordnaren Richard Bergström, FHM:s generaldirektör Johan Carlson och statsepidemiologen Anders Tegnell under någon timma.

Gick på sushihaket med Åke, Gustav och Monica och åt en smarrig 17-bitars. Vi var ensamma att sitta där. Skönt att komma från huset en stund.

När jag kom hem plockade jag fram alla mina pärmar som har med Ernst Linder att göra och började gå igenom dem och göra noteringar. För i morgon ska jag träffa prästen som håller i begravningen och då vill jag att han ska få en så komplett bild av Ernst som möjligt.

Plockade ned tvätten och tog en macka och sedan i säng efter 02.

 352 total views,  2 views today