Dagsarkiv: 02 januari 2021

Poddintervju och arkivjobb

I dag gjorde Tobias Lindgren och jag en inspelning för ”UFO-Sverige Radio” som handlar om drönare och där också Roger Li, Luftfartsverkets drönaransvarige, deltar. Det blir nog ett intressant program som handlar om de flygande föremål som oftast misstas för något okänt numera. De har kört om ufoballongerna för länge sedan.

Jag berättade lite om den våg av drönare, om det nu var sådana, som svepte över Colorado och Nebraska i slutet av 2019 och början av 2020 men också om de nya regler som amerikanska FAA nyligen tagit fram för hur och när en drönare får flygas.

Vi hann även prata lite om UFO-Sveriges verksamhet och de monoliter som dyker upp lite här och var runt jorden sedan den 18 november. Finns över 110 registrerade just nu och den 1 januari dök det upp en i Addis Abeba. Det lär nog fortsätta ett tag till eftersom världen är stor och full av människor som gärna vill skoja med andra.

I övrigt har jag hjälpt några ufointresserade med information sedan de mejlat till mig och tillbringat en del tid i källaren och vid köksbordet sorterande papper i pärmar och att göra klart nya pärmar inför 2021.

Ute har det varit fortsatt patentgrått och dessutom regnade det när jag tömde garaget på skräp och tog en tur till återvinningen. Ingen större anledning att vistas utomhus egentligen men Anneli tog en längre promenad trots allt.

Vi gjorde också en gemensam insats för att få bort en fläck från en duk och med hjälp av galltvål tror jag att vi lyckades. När jag stod nere i källaren ringde vännen Adrian Parker från Göteborg och ville prata lite. Vi delar intresset för parapsykologi men försöker också att förstå oss på hur coronaviruset egentligen fungerar. Inte så lätt.

Eftersom vi fick oxfilé kvar efter nyårsmiddagen tog vi Gunnars tips ad notam och gjorde Biff Rydberg till kvällsmat. Smarrigt! Till den drack vi de sista julölen.

Det blev en bra kväll där jag och Anneli badade bastu innan vi satte oss med en iskall cola och tittade på ”Some like it hot” på dvd. Lite kul även om den kändes lite gammal. Nominerad till sju Oscar vilket kanske var lite svårt att förstå men vi hade i alla fall ett par trevliga timmar med Marilyn Monroe, Tony Curtis och Jack Lemmon.

I säng före midnatt med en god bok.

 138 total views,  1 views today