Dagsarkiv: 1 oktober 2021

Tillbaka på jobbet

Ganska tomt på bussen.

I dag var det dags att återvända till DN igen efter ett pass med ringande hemifrån. Men innan jag satte mig på bussen jobbade jag en hel del med att förbereda kursen. Bollade idéer med Victoria som var snabb som blixten och hjälpte mig med fina ritningar från kursgården som hon gjorde i Photoshop.

Jag pratade också med ägaren till konferensanläggningen och redde ut en del kring hur vi kan använda rummen och var dessa ligger.

Hann göra klart ett avsnitt som jag själv ska hålla i gällande bra ufofall, alltså fall som är intressanta och som inte har gått att hitta en enkel förklaring på. Det är viktigt att ge kursdeltagarna sådana inslag i kursen också för väldig mycket av den handlar ju om hur man ska kunna hitta förklaringar, vaska bort de fall som är möjliga att förklara med hjälp av de fakta man har.

Pratade med en doktorand vid Uppsala universitet som ska delta i kursen också. Han arbetar med sociologiska studier och vill intervjua en del av våra kursdeltagare. Det verkar vara ett mycket intressant projekt och eftersom han kommer att åka med mig från Stockholm får vi gott om tid att hinna prata på vägen ner.

Väl på jobbet kunde jag konstatera att det var hyfsat med plats på buss och tunnelbana men så åker jag inte i rusningstrafik heller. För nu är det kollektivt som gäller igen när restriktionerna har lättat.

Ägnade alldeles för mycket tid åt en trilskande dator där Safari kraschat och trots 90 minuter med supporten fick jag avsluta kvällen med en ordentlig uppdatering av hela operativsystemet som stod och tuggade när gick.

Mitt fokus låg annars på tisdagens explosion i ett hyreshus i Göteborg där jag intervjuade åklagaren framåt kvällen men jag bevakade även det som händer i den amerikanska politiken i vanlig ordning.

När jag gick över bron till Ibolina för att hämta min kebabrulle blåste det rena höststormen men faktiskt hyfsat varma vindar. Pratade med Anneli som var på väg till Markus tillsammans med Niklas för att äta pizza och så att Niklas skulle få se brorsans lägenhet, som han hittills missat.

Har också jobbat några timmar med ommöbleringen både före och under arbetstid. Gick bland annat runt och pratade med en del redaktörer och räknade bord.

När jag äntligen kom hem efter en dag som börjat långt före 08 var klockan en bra bit efter 01.30. Men jag fick en bra resa hem då det var en av mina ”ordinarie” chaufförer som råkade komma. Kul att prata lite böcker och frimärken.

I säng 02.30 efter att ha satt mig en stund med just frimärkena för att få lite annat i huvudet före sängdags. Fick en del Taderavinster på posten i dag.

Loading