Dagsarkiv: 3 oktober 2021

Jobb med kursen och Lars Vilks död

Om jag ska börja i dagens slut så blev den dramatisk då en trafikolycka sent på eftermiddagen många timmar senare visade sig vara betydligt större än vad någon kunde ana från första början. Vi visste först bara att det var en svår olycka och efter en stund att det kunde vara flera omkomna och några timmar senare även att poliser hade omkommit men vid 22.30-tiden fick DN bekräftat att den tredje omkomne var konstnären Lars Vilks.

Vi var fyra reportrar som jobbade med detta och efter en halvtimme hade vi en bra och heltäckande artikel. Att Lars Vilks skulle sluta sitt stormiga liv på det sättet kändes absurt och märkligt. Han som fått utstå så många dödshot dog i en vanlig trafikolycka.

För min egen del startade dagen med att jag jobbade vidare med fältundersökarkursen, gjorde klart ett eget föredrag och pusslade om i programmet. Allt gick bra med det var inte riktigt så jag hade tänkt mig det från början.

Efter att ha ätit lunch med Anneli körde hon mig till Vällingby och tunnelbanan. Inte jättemycket folk eftersom jag åker mitt på eftermiddagen, så jag fick en plats där jag kunde sitta själv och läsa det nya numret av Rapport-Nytt som jag inte hunnit mer än bläddra i tidigare. Ganska varmt ute fortfarande så även om det blåser snålt, vilket sänkt elpriset, är det helt okej att vara utomhus.

Arbetsdagen blev väldigt intensiv med flygkrasch i Milano, ett nytt avslöjande om hur de rika och mäktiga smiter undan skatt via brevlådeföretag och skatteparadis, oljeutsläpp i Kalifornien och det som började min dag, att skådespelaren Tomas Norström (känd från Pistvakt och Jägarna) hade avlidit. Det blev en hel del ringande och skrivande till personer som känt honom.

Kvällens matrast blev kort, jag hann över bron för att hämta sushi till mig och två kollegor och äta den på mindre än 30 minuter. För sedan var jag tvungen att bevaka nyheten om skatteparadisen när den släpptes 18.30.

Men den verkliga arbetsinsatsen gjorde hela nattgänget när vi fick bekräftat att den döde skyddspersonen i polisbilen var konstnären Lars Vilks. Två av reportrarna, Amanda och Mia, stannade kvar vilket var bra.

Klockan 01.30 gav jag mig av hem och satte mig att läsa korr på Vilksartiklarna i taxin. Hittade två små bokstavsfel som jag ringde in så att de kunde rättas till.

Hemma diskade jag lite smått som stod framme, fixade med kurspapper och betalade en vinst på Ebay som ramlat in under kvällen. Den här gången en astronautautograf. När allt var klart hade klockan blivit 02.30 och då hade jag också hunnit ta mig en macka och ett glas fil.

Loading