Dagsarkiv: 6 oktober 2021

Jobb från 07 till sena kvällen

Väntar på sina kursdeltagare.

Vaknade före 07 och sedan var det bara att gå upp vilket loggade in fyra timmars sömn i natt. Men så kan det bli och när jag ändå inte kunde somna om så satte jag mig och jobbade med fältundersökarkursen. Hela dagen faktiskt med några avbrott.

Avbrotten var lunch (rester) och middag med Anneli senare på kvällen. Då åt vi fläskkarré med smarrigt potatismos. Och så tog jag en frimärkspaus mitt på dagen och dessutom körde jag en tvättmaskin.

Men fokus var alltså kursen och de föredrag jag ska hålla där. Jobbade med att korta och fräscha upp men framförallt var det rollspelet som tog min och Tobias dag i anspråk. Tror jag pratade med honom sju gånger även i dag.

En av de mindre glamourösa uppgifterna när det gäller att arrangera lursen betsår i att kopiera, plocka i hop och sedan lägga allt kursmaterial i mappar som var och sedan ska få. Bara den biten tog en timma vid köksbordet.

Sedan har jag fyllt tre pärmar med papper som kursdeltagarna förhoppningsvis ska fråga efter i samband med rollspelet men vi vet att det finns saker som ingen kommer på att fråga om.

Pratade en lång stund med Håkan E också eftersom han ska hålla ett föredrag som jag brukar hålla, nämligen ett om fejkade nyheter och konspirationsteorier. Det finns en hel massa saker som måste fixas till en stor kurs som den UFO-Sverige håller till helgen. Att hjälpa andra med deras föredrag är bara en sådan.

Har varit i kontakt med Crazy Pictures som just nu är inne i ett flera veckors intensivt nattfilmande men enligt Victor går allt bra och materialet de får ut känns riktigt fint, skriver han till mig. Så filmen ”UFO Sweden” växer fram i bra takt.

I dag har jag också på allvar börjat ta tag i en donation från Kanada som ska skeppas till AFU. Men först måste en rad praktiska saker ordnas och det är detta som jag arbetat med en stund under kvällen. Det rör sig om 60 mindre lådor med ufomaterial som ska hit från Toronto.

Har också hjälpt en illustratör som arbetar tillsammans med några författare på en bok som bland annat ska ta upp den så kallade Vallentunavågen 1974, en känd svensk ufovåg och så har svarat på en rad frågor från en tysk vetenskapsjournalist som arbetar på en bok om UAP. Så lite annat har det blivit också.

Fick också årets uppgifter från biblioteken och mina böcker hade lånats ut 5.600 gånger under perioden. Det betyder att 15 personer om dagen under ett år lånar något av det jag har skrivit. Mest utlånad är ”Sekter, hemliga sällskap och domedagsprofeter” följd av ”Det okända” och ”Verklighetens Arkiv X”.

Jag och Anneli hann sitta i soffan och se ett avsnitt ”Saknad aldrig glömd” eftersom det bara var 45 minuter långt. Vi hade visserligen sett det förut men, men, det gick att se reprisen också. Också Anneli har haft en lång dag med många möten och samtal. Så hon hoppade i säng tidigt.

Själv avslutade jag dagen mellan 22.30 och 23.30 med att gå igenom ett av mina föredrag till kursen.

Loading