Dagsarkiv: 11 oktober 2021

Grattis, Carl-Anton!

Carl-Anton i ”rymdgläntan” i utkanten av Ängelholm.

I dag var det bara att lyfta på hatten för Carl-Anton som fyller 75 år, något som han firade redan i somras men som alltså inträffar på riktigt just i dag. Så det var bara att ringa och gratulera en av UFO-Sveriges och AFU:s största tillgångar.

Tillsammans har vi gjort många resor till England och Wales för att rädda böcker och papper åt AFU och varje gång vi har ett stort arrangemang inom UFO-Sverige är det Carl-Anton som ordnar lotterier och försäljningar. Dessutom jagar han alltid efter böcker och tidningar åt mig.

Nästan varje gång jag åker till AFU så hämtar jag upp Carl-Anton i Nyköping. Och vi har alltid en massa att prata om. För trots åldern händer det saker när Carl-Anton är med, och det händer fort.

Faktum är att livet vore bra mycket tråkigare utan Carl-Anton.

Innan jag ringde och grattade pratade jag med en kollega på DN som jag försöker hjälpa. Vi hade ett bra samtal som jag hoppas ska leda någon vart.

Mesta delen av dagen innan det var dags att jobba ägnade jag åt att ta hand om papper och digitala filer från helgens kurs. Det är väldigt mycket som ska tas om hand efter ett stort arrangemang som det UFO-Sverige höll fredag till söndag.

Efter att ha ätit lunch med Anneli så jobbade jag vidare en stund med kursefterbörden och sedan blev det bussen till Vällingby och tunnelbanan vidare till DN.

Det. blev en lugn kväll men jag skrev i alla fall fem artiklar varav en handlade om att Star Trek-legendaren William Shatner ska få resa i rymden på riktigt med Jeff Bezos Blue Origin på onsdag.

Pizza från Ibolina fick det bli eftersom Lilla Asien inte svarade när jag ringde.

Under kvällen ramlade det in många trevliga mejl från kursdeltagare som berättade att du verkligen hade uppskattat helgens övningar. Så här skrev Åsa:

”Tack för en otroligt lärorik, givande och rolig helg! Och ett extra tack till alla er som trots ”vanliga jobb” (och alla andra måsten man har) gjorde helgen möjlig. Vilket jättearbete det ligger bakom! Ni har ett härligt engagemang och det smittar av sig.”

Och Åsa ska veta att vi som arrangerade allt hade lika roligt vi också.

Sent på kvällen pratade jag med Tobias som fått en påringning från Crazy Pictures om att hoppa in som stand in för en av skådespelarna under kvällens nattfilmning i Norrköping. Något han givetvis nappade på. När jag pratade med honom hade han sett på när några häftiga biljaktsscener spelades in med avstängda gator i stan.

Lite rymd och annat låg och väntade på mig.

Hem efter 01 med en chaufför som inte riktigt hittade så när jag tittade upp hade vi kört lite fel. Men väl hemma tog jag hand om posten (efter att ha tagit ned tvätten) och där fanns några brev, några vinster från Tradera och ett kuvert från Ole i Oslo med norska utgåvor av frimärken med rymdmotiv samt ett amerikanskt. Häftigt! Stort tack till Ole som vi saknade på kursen i helgen!

I säng 02.45.

Loading