Dagsarkiv: 12 oktober 2021

Flera föredrag på gång

Auktioneras ut.

Har använt en del av förmiddagen till att förbereda två föredrag jag ska hålla den närmaste veckan, ett på torsdag och ett i början av nästa vecka. Båda med ufotema men för olika målgrupper.

Sedan finns det fortfarande en del lösa ändar som måste fixas efter kursen och en massa post att besvara. Som så ofta får jag fler brev än jag hinner beta av. Under gårdagen hann jag med de flesta mejlen, bland annat hjälpte jag en elev på samhällsprogrammet på gymnasiet med att svara på en rad frågor om sekter. Hon hade läst min bok och nu jobbade hon med ett specialarbete.

Pratade med Håkan under dagen och det ser väldigt bra ut med UFO-Aktuellt. Vi kommer att trycka vår största upplaga på många, många år i och med nästa nummer. Det har varit några mycket positiva år för föreningen och denna medvind ser ut att fortsätta.

Under dagen pratade jag med en av alla dem som jag intervjuade i samband med att jag skrev ”Världsrymden anfaller” och fick meddela honom att den information som han lämnade till boken kommer först i nästa del eftersom hela manuset delades upp i två bitar. Det är ju en omfattande dokumentation av saker som faller från skyn och förlaget ansåg det bäst att göra två delar av det.

Hur det blir med en pappersupplaga vet jag ännu inte, allt hänger på intresset för ljudversionerna. Men oavsett hur det blir så kommer jag att se till att boken blir tryckt också.

Efter lunch med Anneli (stekt falukorv och makaroner) jobbade jag vidare en stund framför datorn innan jag gick till bussen och for mot stan.

I går skrev jag en artikel om William Shatners kommande rymdfärd och i dag fick jag ett mejl från en firma som håller an enorm auktion på rymdrelaterade föremål. Inte billigt men häftigt att kika på. Bland alla astronautprylar och raketdelar fanns också ett exemplar av US Air Force Blue Book-rapport som ni kan se här ovan.

Den ligger just nu på närmare 300 dollar. Hela auktionen hittar ni här.

Podden med mig om sekten ”De 11 stora” har kommit ut på Spotify. Värd att lyssna på tycker jag. En mycket underlig sekt.

En hel del smått och gott att skriva om under kvällen men jag hann också hålla ett öga på Sveriges match i VM-kvalet mot Grekland även om tittandet avbröts med en del polisringande då två män sköts i Farsta strand vid 22-tiden.

Åt en ganska trist kebabtallrik mellan skrivandet. Och till sist vann Sverige med 2–0.

Hem efter 01 sedan jag svarat på en del mejl på sluttampen.

Loading