Dagsarkiv: 28 oktober 2021

Avtackning av Kalle, brevskrivande och sorterande

Rolf Ejvegårds nyckel till labbet i Utrecht.

Startade dagen med att läsa en stund i sängen och sedan som vanligt kolla vilka som fyller år och gratulera dem via Facebook. Det brukar vara ett gäng varje dag och jag vill inte missa det. En vän är en vän om än på Facebook.

Men 09.40 kom så Stefan och hämtade mig eftersom Anneli tagit bilen till jobbet i dag. För nu hade vi tidigare lagt vår badmintonmatch eftersom jag ville hinna äta lunch innan jag åkte in till jobbet för att vara med på avtackningen av min arbetskamrat Kalle Holmberg som nu går i pension efter 32 år på DN.

Men första rusade alltså jag och Stefan runt och jagade en boll i en timme på Komethallen och det kändes lite segt i kroppen efter att ha suttit i bil i nästan 14 timmar de två senaste dagarna.

Men märkligt nog lyckades jag vinna med 15–8, 12–15 och 15–12 i en rätt okej match där vi hade några riktigt bra och spännande bollar att kämpa om. Jag får vara väldigt nöjd med matchen eftersom jag hade glömt mina tjocka vita strumpor hemma och fick spela i mina vanliga svarta. Inte toppenkänsla direkt.

En nöjd Kalle Holmberg.

Sedan lunch alltså framför ”Seinfeld” och sedan iväg till DN för att tacka av Kalle. Vi blev ett litet utvalt gäng som samlades med några kamrater uppkopplade via nätet. Det blev mycket minne, många fina och välförtjänta ord och en stor tårta som jag sedan bar upp en stor del av till kollegorna på DN.se.

Ett litet gäng på plats.

Hemma igen hade klockan närmat sig 17 och Anneli var på plats efter att ha simmat 700 meter. Jag slog mig ned i soffan och började grovsortera Rolf Ejvegårds papper och annat som jag och Carl-Anton hämtade i Borrby i går och i förrgår.

Ett kul fynd som jag gjorde i garaget var nyckeln till den parapsykologiska institutionens labb i Utrecht där Rolf tillbringade en tid. Den är rätt många årtionden gammal nu och kommer att bli ett fint tillskott till AFU:s framtida museum. Ni kan se den högst upp i bloggen.

Efter avbrott för middag fortsatte jag sorterandet en stund till och sedan tittade jag och Anneli på ett avsnitt av ”Kastanjemannen” innan hon gick och lade sig och jag satte mig och började svara på brev, något jag ligger efter med. Men nu hann jag i alla fall med sex, sju stycken.

Och i dag tipsade mig Tobias Lindgren om att Isak Sundström, som jag haft mycket kontakt med, pratar ufo och AFU i Fredrik Strages podd. Så varför inte lyssna!

Sist på ”dagen” fick jag ett mejl från en forskningsstuderande i USA som redan har intervjuat mig. Nu vill han ha hjälp med några bilder från min egen boksamling och av det jag läser. Så det ska jag fixa så snart det går.

Han skriver två trevliga saker (bland mycket annat):

”I recently got my library to buy your Files of the Unexplained, it was so well made and poetic!!” Och:

”Thank you again for your dedicated research in ufology, inspiring me as a curious person and as an artist!”

Sådant blir man glad av.

Allra sist: Nu sprids ett nytt bluffmejl som ska ha med Facebook att göra. Det sägs att alla bilder blir offentliga i morgon och att man ska klistra in en viss text. Gör inte det! Läs här. Gammal bluff som fått nytt liv. Efter att ha startat en tvättmaskin blev det sängen vid 01.

Loading