Dagsarkiv: 01 november 2021

Ny tidning tar upp det okända

Finns på Ica bland annat.

Så var det dags för ännu en bokliknande tidskrift som bara kommer ut en gång och ska locka köpare som i vanliga fall inte läser böcker. ”Världens största mysterier – Möten med det okända och övernaturliga” (Life Magazine/Orage) kostar 130 kronor, är på 114 sidor och innehåller ett antal kortare artiklar om ”paranormala fenomen, övernaturliga krafter och oidentifierade flygande objekt” som det står på baksidan.

En första genombläddring visar artiklar om cirklar i sädesfälten, kryptozoologiska varelser, ovanliga naturfenomen, Uri Geller, Bermudatriangeln och diverse mysterier.

För den ufointresserade finns det flera uppslag som tar upp ämnet. Ett handlar om rädslan för flygande tefat (även om det inte handlar så mycket om det utan mer är en kort sammanfattning över olika teorier), ett beskriver Roswellkraschen med lite Area 51 och mörkläggning av myndigheterna och ett tar upp Barney och Betty Hill-fallet från 1961 under rubriken ”Bortförda”. Allra sist ges de senaste årens filmer och rapporter från amerikanska piloter en sida under rubriken ”Oroande händelser”.

Som vanligt blir det inte mycket nytt, om ens något, när sådana här skrifter ges ut men ett slags sammanfattning över det mesta som folk går och tror eller hoppas på inom ”det okända” är det trots allt.

På Discovery+ i kväll.

Under dagen fick jag ett mejl från en av våra nyutbildade fältundersökare som hade sett mig på Discovery+ i en intervju som gjordes för rätt många år sedan hemma i vårt kök i Skälby. Om jag minns saken rätt så berättade jag om Sven Hjalmarsson märkliga möte med ett okänt föremål över Östersjön på 70-talet. Ni kan se mig på en bild här ovan från programmet som fältundersökaren skickade till mig.

Innan jag gav mig av till jobbet skrev jag äntligen klart min artikel till ”Julstämning” 2022 och mejlade in den. Bra att ha den saken klar. Tog också bilen till Skälby livs för att hämta ut ett paket med nya insticksfickor till mina frimärken som kan vara bra att ha framöver och så ringde SMHI och vi diskuterade lite kring mitt kommande föredrag där och vilken dag det ska bli.

Väl på jobbet blev det en mindre intensiv dag än i går. Men ett tips från Adrian Parker gjorde att jag skrev om Robert Bigelows stora pris till de som på det mest övertygande sättet kunde lägga fram bevis för att det mänskliga medvetandet överlever döden.

Jag skrev också om det pågående klimatmötet i Glasgow och en del annat som inte kommer ut på sajten förrän senare i veckan.

Mat blev det också och nu hade jag Björn med som sällskap till Lilla Asien där jag varierade mig med friterade räkor i sötsur sås. Inte ofta det blir det.

Åker hem efter 01 och hade en del att fixa så jag kom inte i säng förrän 02.30 som så ofta.

Loading