Dagsarkiv: 04 november 2021

Skriver norrskensmanus och får inbjudan

Slagruteförsök anno 1949.

Eftersom jag behövde bilen för att köra till Komethallen och sedan till DN för ett möte så var det bara att krångla sig upp i ottan och köra Anneli till hennes jobb först. Nu bar det sig inte bättre än att en av dem jag skulle träffa fick feber så mötet ställdes in och får tas lite längre fram.

Men Komethallen blev i alla fall av för det var där som jag och Stefan åter fick chansen att jaga livet hur varandra en stund. Men kanske skulle jag ha stannat hemma för det gick verkligen inte bra. Stryk med 1–2 efter 11–15, 3–15 och 15–13 där det andra setet knappast behöver kommenteras mer än så.

På vägen hem handlade jag inför helgen då vi får gäster och passade även på att gå till Bolaget och köpa ett par flaskor Jacobsens till julbordet. Vår favoritjulöl som jag inte vill vara utan. Efterfrågan brukar vara stor så det är bäst att vara ute i tid.

Under dagen fick jag en förfrågan från Martin Willis att vara med i hans jubileumspodd lite längre fram i november. ”Jag ber bara A-gruppen att vara med, de som verkligen betytt något för den här poddens framgång”, skrev han snällt i sitt mejl till mig. Klart man ställer upp då 🙂

Fick också ett bekräftelsemejl från Rice University i Houston om att jag är injuden för att presentera AFU där i början av mars nästa år så nu börjar året se intressant ut på riktigt med en massa spännande aktiviteter.

Under luftning.

Passade på att städa undan en massa i garaget och köra en del av det som inte borde stå där till återvinningen. Då blev det också plats att ställa ut en låda med papper som jag och Carl-Anton hämtade hos Lu Ejvegård så att de får en chans att lufta av lite. Efter många, många år i ett fuktigt garage (vilket vårt inte är) har det satt sig en trist mögeldoft.

Har också tagit hand om en förfrågan från ett brittiskt produktionsbolag som jobbar med ett teveprogram om ufo och där man sökte efter rörligt material. Det finns inte mycket sådant i Sverige, i alla fall inte som ännu inte har gått att förklara. Jag svarade i alla fall och skickade med ett förslag på en film som borde funka.

Framåt eftermiddagen hämtade jag Anneli och stannade till på Bokbörsen på vägen till henne. Den har varit stängd rätt mycket under pandemin men nu hängde flaggan från väggen så jag bromsade till. Hittade en bok om George Bush som handlade om lite konspirationer kring honom och en dvd till AFU.

Eftersom jag ska till AFU:s lokaler för att vara med på styrelsemöte i UFO-Sverige på söndag har jag också packat lite smått som ska ned dit och gjort i ordning en kasse med band som vi fick från Lu Ejvegård. Bland annat flera inspelningar med medier. Men jag har också gått igenom lite bilder som också kommer från Ejvegårds och bilden högst upp i bloggen är verkligen ett stycke historia.

Fotot visar en serie slagruteförsök som gjordes i Hagaparken i Solna den 9 oktober 1949. Vem den hattprydde gentlemannen är förtäljer tyvärr inte historien.

Efter att ha lagat kvällsmat tillsammans pratade jag Calle Bergstrand i Norrsken Sverige som jag intervjuade i går då det verkligen sprakade om norrskenet för alla som kunde se det. Enligt Calle kommer det inte att bli något liknande i kväll men troligen inom ett par dagar igen. Eftersom han gav mig och DN tillgång till den film han tog i går pratade jag in en speakertext till den och så mejlade jag det hela till redaktionen.

Nu får sociala medier-redaktörerna göra teve av det hela så att vi kan använda klippet nästa gång det blir en ny solstorm. Studio Ett hörde förresten av sig och undrade om jag kunde hjälpa dem att komma i kontakt med Calle och det kunde jag så några timmar senare blev han intervjuad där.

Och så var det färdigtittat på ”Kastanjemannen”. Inte så dum, spännande och kul att ha att se fram emot. När vi var klara med den rattade vi in Tottenham–Vitesse en stund och det blev en rätt spännande historia till slut.

Efter att ha avslutat framför datorn och hängt tvätt tillsammans blev det tidigt i säng med en god bok. Släckte efter midnatt.

 265 total views