Dagsarkiv: 18 november 2021

Vinterhjulen på och växande bibliografi

Nu åker vinterdäcken på.

I dag passade jag på att ringa Motordepån för att höra om det fanns en tid att byta till vinterhjulen. Och det fanns det. Det är bra att hålla sig till en verkstad och att den verkstaden är lagom står, då får man bra service år efter år. Så det var bara att köra iväg och så fixade de bytet.

Medan verkstadskillen jobbade på pratade jag bort en stund med Motordepåns tidigare ägare Urban. I dag har hans dotter Sandra tagit över.

Under förmiddagen hade jag ett par samtal med en myndighet för att reda ut en fråga som blivit aktuell och till sist var allt klart. Bra att få den saken ur världen.

Satte mig vid datorn en sund och skrev in ytterligare en bok som tar upp ufo eller flygande tefat och som är baserad på fakta i min ständigt växande bibliografi över sådan litteratur på svenska. Det blev post nummer 683. Kanske dags att försöka göra klart en upplaga som kan ges ut på något enkelt sätt till årsskiftet. Årets julklapp! Not…

Jag hann inte med så mycket mer hemma den här dagen. Jo, tog ner tvätten och åkte till posten för att hämta ett paket med ufoböcker och lite annat som jag köpt till AFU på Tradera. Och så åt jag och Anneli stekt falukorv med makaroner. Alltid gott, men det måste vara ketchup och stark senap till om det inte är stuvade makaroner förstås. Då gäller andra regler.

Under kvällen skrev jag en artikel om demokraternas senator Kirsten Gillibrand som intervjuades av Politico i går. Gillibrand vill se en permanent UAP-grupp i USA som ska arbeta med att undersöka observationer från amerikansk militär.

Hennes förslag, som i många stycken liknar det republikanen Marco Rubio tidigare lagt, ska nu tas upp till diskussion av kongressen och det har goda möjligheter att gå igenom eftersom båda partierna verkar nyfikna på vem som kränker USA:s luftrum.

På jobbet fick jag rycka in och skriva om att Cementa fick förlängt av regeringen att fortsätta bryta kalk i Slite. Vi hade säkra uppgifter som sa att regeringen skulle fatta det beslutet så jag lajvade och intervjuade också chefen för Cementas anläggning i Slite.

Gick över till Wang Sushi och köpte det jag alltid köper där, en 17-bitars sushi. Mycket god och kan rekommenderas.

När kvällen var slut hade jag skrivit rätt mycket smått och gott. Hem vid 01.

Hemma låg det lite post för mig att ta hand om, bland annat ett brev från Litauen som en nyvunnen brevvän hade skickat. En kille som samlar frimärken och som gärna vill ha kontakt för att byta. Och i kuvertet låg också några rymdfrimärken som jag faktiskt inte hade. Inte illa!

Tog en macka och sedan blev det sängen 02.30.

 274 total views