Ghost Rockets på Brunnsgatan fyra

efterprat1504ghost
I dag var det dags för en andra premiär för ”Ghost Rockets” i Stockholm. Den här gången på dokumentärfilmsbiografen Doc Lounge på Brunnsgatan fyra. Mycket kul och givande med omkring 60 betalande i publiken, vilket arrangörerna sa var betydligt fler än vad som brukade komma.

Lokalen var mysig med en yttre del där man köpte biljett (och vin i pausen), en mellandel med discjockey, soffor och mingel och en inre med en liten biografsalong som alltså blev i princip fullsatt. Efter en kortfilm (den var bara sex minuter!) blev det faktiskt paus och kö till vinserveringen. Men sedan drog ”Ghost Rockets” igång med mig, Niklas och Zacharias Brandt, gammal ufointresserad kamrat, på första bänk vilket innebar att vi faktiskt kunde lägga upp fötterna på scenen.

Precis som vid de andra två visningarna (Göteborg och Stockholm) så skrattade folk en del – och på rätt ställe – och efteråt var alla mycket positiva och applåderna blev långa och hjärtliga. Direkt efter filmens slut fick jag ta emot frågor från scenen och på bilden ovan syns jag och Ilja Stenberg från Doc Lounge som skötte om modererandet.

Publiken var ung, mellan 25 och 35 skulle jag säga och flera ville fråga om UFO-Sverige, få en dedikation i en bok eller berätta om någon egen observation. Som tur var så var Niklas med (kom direkt från jobbet på Metro) och kunde ta bilder.

Min tidigare DN-arbetskamrat Jenny Nordlander – nu på Nöjesguiden – var där (kul!) men annars kände jag ingen förutom Zacharias.

Reaktionerna var alltså väldigt positiva och många kom fram och sa ”vilken bra film!” En tjej, som ville berätta om en observation hon gjort sa ”det känns som början på en trilogi!” Jag hade fullt upp med att förklara att jag bara råkade vara med i den och att filmen har gjorts av Kerstin och Michael i samarbete med deras klippare. Och det jobb de har gjort är riktigt bra.

Nu var det nära att jag hade kommit lite sent eftersom jag i god tro tog bussen till Barkarby station för vidare färd med pendeln in mot Centralen – bara för att upptäcka att stationen var stängd för att man höll på med ett bygge om vid perrongen! Där stod jag plötsligt med en skylt framför näsan om att det gällde att hitta Extrabuss 35D som skulle gå från hållplats G och där ta mig och andra till Spånga.

Och den saken tog sin tid. Först efter 30 minuter kom en buss som faktiskt fick plats med lite folk och den kördes av en grinig chaufför som inte gillade att någon pratade med honom. Framme vid Spånga var det ännu större kaos då alla extrabussarna skulle ta sig fram längs den smala gatan. När jag väl kom ur mötte jag ett lämmeltågsliknande myller av människor på väg åt andra hållet men lyckades slå mig fram till tåget och så var jag äntligen på väg in mot stan.

På vägen in hörde Niklas av sig och skrev att han kunde komma till visningen vilket var roligt, inte minst sedan Anneli blivit magsjuk under natten och varit hemma och vilat hela dagen. Hon orkade helt enkelt inte följa med. Markus var på träning.

När vi strålade samman på Brunnsgatan hade Niklas med sig var sin god macka och dessutom bjöds vi på pizzabitar av det trevliga gänget på Doc Lounge. Jag hade med mig ett sjuttiotal A4-ark med information om UFO-Sverige, min senaste bok och lite kring filmen som alla fick när de löste sina biljetter.

Efter det att allt var slut, då var klockan 21.30, tog vi tunnelbanan hem och blev upphämtade av Markus i Vällingby.

Som att det inte räckte med att ha sett Mats Nilsson i några oförglömliga scener i ”Ghost Rockets” fick jag även höra hans ljuva stämma i ”Jordskott” när jag slog mig ned framför SVT Play för att se avsnitt 8. En kall Sigtuna och några ostbågar gjorde det hela avkopplande och bra. Mats spelade en ilsken och svärande lokalinvånare som hörde av sig till ett radioprogram och dök även upp lite senare i avsnittet. Men se honom, det fick vi inte. Kanske lika bra 🙂

Innan jag hamnade inne i stan så ägnade jag mig åt att sortera en del papper från Henry Svenssons arkiv, skriva lite brev och att hjälpa vår ordförande Anders Berglund med ett gäng bilder som han behövde till en power point-presentation. Det tog ett par timmar bara det. Avrundade med att hänga tvätt.

Anneli har alltså varit hemma och rätt sänkt hela dagen efter en tråkig natt då hon mått dåligt. Men vi åt i alla fall tillsammans hela familjen då Niklas var påskledig och Markus också ledig efter det att han varit iväg på sin engelskakurs sent på förmiddagen. Fick också tag på Uffe som vi hoppas ska bygga nytt garage åt oss. Tidigast i augusti lär det bli.

Affisch på dörren.
image
Min tidigare arbetskamrat, nu på Nöjesguiden, Jenny Nordlander var där.
jennyghost15
Zacharias Brandt, ufointresserad sedan 60-talet var också där. Kul att ses!
zahochclasghost15
Publiken börjar samlas i den gemytliga salongen.
docpublik15ghost
Mellanrummet där folk kunde mingla och slappa.
mellan15ghostrum

Loading