Badminton och sorteringsjobb

I dag var det åter dags för en holmgång på badmintonbanan och det blev en tung genomkörare för både Stefan och mig. Trots det rusade vi runt som skållade råttor och räddade en del omöjliga bollar. Jag får vara glad över att jag faktiskt lyckades vinna med 15–9, 6–15 och så 15–13 i ett tajt avslutande tredje set där jag ledde stort men tappade. Nu leder Stefan med 6–5 i matcher.

Men jag har också tagit ett nytt tag i Mariestadsufologen Henry Svenssons papper och snart är allt grovsorterat, vilket bara innebär att det stora jobbet med att få in allt i pärmar återstår. Det arbetet kommer att ta en ett antal timmar.

Slog en signal till Staffan Hildebrand eftersom det var ett bra tag sedan vi pratades vid. Staffan, som ju är en duktig dokumentärfilmare, var ju i sin ungdom mycket ufointresserad och samlade på sig en hel del papper. En av hans pärmar har jag fått av honom tidigare men han ska ha haft flera. Var, och om de finns kvar, återstår att se. I vilket fall så kom vi överens om att ses för en fika framöver.

Lite senare på dagen hörde Håkan Ekstrand av sig efter att det blivit problem med formatet på ”Mötet i gläntan”. Tydligen vill tryckeriet ändra måtten något och dessutom ta bort alla skärmarkeringar på sidorna. Om inte Håkan hittar ett snabbt sätt att lösa detta så tror han att det kan ta en vecka (på kvällarna) att göra detta sida för sida. Inte bra. Men – Håkan såg ut att hitta en lösning.

Under kvällen fick jag ett tips om att Göteborgs-Posten skrivit om ett intressant väderfenomen i form av ett månkors som fotograferats från Lysekil på påskdagskvällen. Jag kontaktade fotografen och kommer nu att kunna använda bilden i en kommande, planerad, bok om naturfenomen. Sådana bilder är sällsynta även om rapporterna har förekommit under många hundra år.

Är tillbaka på jobbet i dag efter att ha tagit ledigt i går för att vara med på ”Ghost Rockets”-visningen. På tisdag är det alltså dags för visning i Malmö och jag åker dit. Sydsvenskan skriver en artikel inför visningen, vilket är riktigt bra, och jag har fått möjlighet att läsa den i förväg så att några onödiga fel har kunnat rättas till.

Tog mig till jobbet en timma senare än vanligt i dag eftersom jag utnyttjade min friskvårdstimme. Och väl där så blev det ganska mycket att göra även om inget stort skakade världen denna kväll. Skrev en intressant artikel om att man nu hittat enorma mängder is under Mars yta. Läs gärna artikeln. Mars avslöjar hela tiden en massa spännande saker om sig själv och isfyndet ger framtida expeditioner vatten som de så väl behöver.

Kvällens mat intogs på Lilla Asien i form av biff med lök. Solen sken och det var ljust och trevligt när vi gick dit vid 18-snåret. Vår! Nu är det faktiskt så ljust ute att det är idé att välja ett fönsterbord.

Fick mejl från en av dem som var på filmvisningen i går också. Killen ville bli medlem i UFO-Sverige och undrade hur. Jag mejlade tillbaka och nu hoppas jag att vi får en ny medlem. En bok köpte han också.

På tal om ”Ghost Rockets” så gjorde jag också klart ett mejl med lite reklam om filmvisningen i Malmö på tisdag och skickade den till Ebbe Johansson i MIS som nu för distribuera den till sina medlemmar.

Loading