Trädgårdsjobb och föredragsfixande

garageanneli150503v
Solen slösade sitt ljus på oss så vi gick upp i hyfsad tid för att ge oss ut i trädgården där ett antal växter väntade på oss. Eftersom vi ska riva och bygga nytt garage – som blir lite längre – så måste vinbärsbusken och en massa annat grönt hitta en ny plats i trädgården. Och det fixade vi under förmiddagen.

Det är ingen lätt trädgård att gräva i eftersom den till stor del består av fyllnadsmassor med en massa sten. Och det slutade faktiskt med att en av våra spadar sprack och jag fick köpa en ny på Plantagen. Vi gav oss i alla fall uppdraget an med tillförsikt och på bilden ovan ser ni Anneli med spireabusken, tryggt placerad på skottkärra, för att sedan köras till sitt nya hem i husets nordvästra hörn.

Och det var det hörnet som gav oss mest motstånd. Inte nog med stenarna utan där fanns också en del buskar som vi vill ha bort. Deras rötter var djupa och tjocka som en mansarm men till slut lyckades vi få av dem. Men det kostade oss en knäckt spade. En granplanta hade slagit rot bland rhododendronbuskarna några meter bort och även den blev lite lurig att komma åt eftersom den slagit sig ned precis intill en tjock rot. Men nu är den borta.

Vi grävde också ut en liten ny plätt som några blommor ska planteras i och flyttade på en så att den inte skulle stå så nära staketet till verandan.

Niklas hjälpte till med att klippa ned en buske framför verandan och Markus bistod mig i tre turer till soptippen. För i dag kom han hem från Karlskrona och några dagar med Jonna och jag plockade upp honom på Arlanda under andra perioden i VM-hockeyn (en match som Sverige till slut vann med 6–1 över Österrike).

Det var en härlig dag att vara ute men kvällens grillmat intog vi inomhus trots allt. Till entrecôten drack jag en Coppersmiths Bishop’s Rye Ale som Håkan köpt åt mig i Västerås – och det är också där ölet är bryggt.

Efter maten hjälpte Niklas mig med att redigera början och slutet på den presentation jag filmat för organisationen Våra gårdar som ska visa ”Ghost Rockets” i Leksand den 8 maj. Då kan ju varken jag eller filmarna vara med så även Kerstin har pratat in fem minuter som ska visas där. Nu är den ivägmejlad.

Kikade på ”Under kupolen” med Anneli också och tänk att vi trodde att den box jag köpte för någon månad sedan var hela serien! Nu visade det sig att det är minst ett par boxar till. Nåväl, den är spännande så det ska vi väl stå ut med.

När disken var fixad, mejlen besvarade och jag hunnit ta en liten stund med mina frimärken satte jag mig och började skriva på mitt föredrag som jag ska hålla på Lunnevads folkhögskola den 13 maj. Föredraget ska handla om ufo och vara i 1 timma och 20 minuter och framåt midnatt hade jag fått ihop en version som jag nog kan peta lite i under de närmaste dagarna.

Här har de svarta vinbären fått en ny plats bredvid sina röda kamrater.
anneli150503vinbar
På kvällen var det dags att grilla.
grill150503cs

Loading