Uppdateringar och jobb på DN

moonstamps1505ojb
Vaknade tidigt vilket var bra för då hann jag göra en del nätjobb som blivit liggande. Bland annat lade jag in en hel del nya bilder i mina bloggar från min och Annelis resa till Skottland; där fanns mest foton tagna med paddan, nu utökades de med bilder från riktiga kameran. Jag har också fortsatt uppdatera helgens stämma med bilder och text, skriva flera brev och prata med en ung journalist från Kalix folkhögskola som vill intervjua mig om kryptozoologi i morgon.

Dessutom fick jag ett mejl från en tjej som skriver på en B-uppsats och ville få svar på tio frågor om sekter efter det att hon läst min bok ”Sekter och hemliga sällskap”. Det fick hon.

Efter några timmars skrivbordsarbete tog jag ner tvätt, körde en maskin och hängde den, diskade och såg till så att huset såg okej ut. Markus kom upp i bra tid i dag vilket gjorde att vi kunde äta tidig lunch i lugn och ro framför ”Simpson’s”. Niklas var uppe i ottan eftersom han började på Metro redan 07. Där producerade han sin första viralgranskande artikel om en bluffnyhet – bra skrivet!

Det var en bra dag för båda grabbarna den här måndagen. Markus var på Posten och fick klart med ett fyra veckors sommarjobb som brevbärare. Skönt att han kan tjäna lite egna pengar inför höstens USA-resa.

Själv var jag tillbaka på DN igen efter att ha haft annat för mig sedan den 28 april. Där skrev jag bland annat en blogg om de mystiska smällarna, som fortsätter att rapporteras från olika håll. Inga bra svar ännu så länge men några frågetecken har i alla fall rätats ut. När jag publicerade artikeln på Facebook fick jag in ytterligare en rapport från Åsa söder om Göteborg från i helgen.

Framåt kvällen tror sig Anders Liljegren ha hittat en man som eventuellt skulle kunna ha kunskap om vad som hände med de bilder som kom in till Försvarsstaben 1946, alltså under spökraketvågen. Men när jag ringde honom så blev det bom. Han kände dock till spökraketerna efter att ha läst Lars Gyllenhaal, vilket var bra det också.

Mat blev det också. Tog med mig Staffan till Lilla Asien och åt räkor (för hans del) och biff med lök (för min del). Mycket folk kring borden också i dag.

Det blev rätt mycket gjort under kvällen men utan att något stort inträffade.

Annars slutade dagen som den började, i källaren med att ta ned och hänga ny tvätt. Och så låg det ett spännande kuvert med rymdfrimärken från Ole i Oslo och väntade på mig! Ni kan se dem här ovan. Inte nog med att jag fick några alldeles färska från vårens solförmörkelse utan där fanns också ett fint minnesbrev angående månlandningen, med ett mynt i. Riktigt kul!

Loading