Besök av Arne och Harriet


I kväll hade vi Arne Gjärdman och hans fru Harriet på middag och det var verkligen roligt. Anneli springer på dem ibland när hon är i simhallen men för min del var det längesedan. Arne var dåvarande FOA:s ufoansvarige mellan åren 1990 och 2000 fram till i mars det året då han gjorde sin sista arbetsdag på FOA.

Vi träffades första gången den 9 april 1990 och man kan lugnt säga att det sa klick direkt. Arne var inte bara intresserad av sitt extrajobb som ufoansvarig han var också en mjuk och tillgänglig person som tog sig tid och som alltid hjälpte till när det var något fall som var extra svårt att reda ut.

Under de tio åren kom vi att jobba tillsammans med en rad uforapporter och Arne var flera gånger den direkt avgörande faktorn för att vi skulle hitta en förklaring. Vi hade lätt att samarbeta och trivdes i varandras sällskap.

Nu bjöd jag och Anneli honom och Harriet på lasagnemiddag med ett gott vin och suverän mandeltårta som Anneli bakat till efterrätt. Dessutom inledde vi med några glas glögg av olika sorter.

Sedan pratade vi gamla minnen och en massa annat av något nyare kaliber, jag visade bilder som Anneli fick sköta om kommentaren till med mig som sufflör. Rösten är inte på topp ännu.

Vid 22.30 tog de en taxi hem och vi bestämde att ses snart igen.

Innan dagen blev kväll satt jag och jobbade på ett föredrag som jag ska hålla i Huddingegymnasiet på torsdag. Just nu är det för långt och jag sliter med att få ned det till en timma. Inte så himla enkelt. Medan jag jobbade med detta var Anneli på julmarknad med Ylva.

Passade också på att posta tio julkort i dag. Det återstår nog några till men nu är de allra flesta på väg till sina adressater.

Pratade också en stund med Håkan Fenander, UFO-Sveriges fältundersökare i Åseda.

Innan kvällen tog slut satte jag mig vid datorn och skrev några mejl. Ett till vännen Tin i Belgien som det var länge sedan jag hade kontakt med. Ett annat till en ufoobservatör. Och så uppdaterade jag min samlarlista med några poster till, mest Kalle Anka.

Jag och Arne framför FOA:s ufopärmar den 10 maj 2000. Andreas Ohlsson tog bilden.

Arne Gjärdman framför FOA:s ufopärmar sedan jag spårat tre av dem, som tidigare saknats, till FOA3 i Linköping. Här har de återbördats i samlingen och ligger över det hål som tidigare uppstått där.

Harriet, Arne och Anneli.

Min bild 4/7 i Facebookutmaningen i dag.

Loading