Mariestad och Böckernas hus


Strax efter 07 i morse började jag lasta bilen till sista centimetern med böcker i kassar och böcker i lådor. Sedan bar det av genom ett allt regnigare och till och med lite snöigt Sverige. Kul att konstatera att vägen förbi Hova nu är färdigbyggd med två filer i vardera riktningen.

Nu är det där jag brukar svänga av mot Tidan men eftersom jag tittade för mycket på allt det nya missade jag den färska avfarten och fick fortsätta någon mil till för att svänga vänster där.

Och där gjorde sig halkan påmind och jag fick ta det lite lugnt eftersom det släppte lite på sina ställen på den här ganska lilla vägen.

Väl framme hade klockan blivit 11.15 och Böckernas hus hade slagit upp portarna. Peter och Simeon Rudolfsson var på plats och tillsammans bar vi in alla böckerna som nu ska förvandlas till pengar till AFU.

På tal om AFU så var det en kille på Facebook som såg mitt inlägg om Rick Hilbergs donation i går och hörde av sig och frågade hur han kunde stödja AFU så att vi skulle få råd att ta hem samlingen från USA. Det hela slutade med att han skänkte 250 kronor vilket jag tackar särskilt för.

Efter att ha pratat bort en stund med Peter och Simeon åt vi wienerbröd och drack cola (Peter tog en kaffe) och jag tog en film och lade ut på Facebook. Sedan bar det av till Raili för att äta lunch på Wilais Thai Kitchen vid Hertig Karls torg. Litet och med en begränsad buffet men för 80 kronor var den helt okej.

Det var trevligt att prata en stund med Raili och nu ser vi alla fram emot att hon ska komma upp till oss till jul.

Eftersom jag var tvungen att åka vid 14-snåret så blev nästa besök rätt kort. Jag hade nämligen lastat med ett antal lådor med böcker och tidskrifter om astronomi som jag ville ge till Mariestads Astronomiska Klubb så på vägen ned ringde jag ordföranden (och gamle UFO-Mariestadmedlemmen) Sören Persson för att kolla om han kunde ta emot dem.

Det kunde han som tur var eftersom han var skiftledig i dag. Ni kan se honom och det föreningen fick på bilden här nedan. Inte ofta jag donerar böcker till andra – oftast är det jag som släpar hem dem till oss.

Strax efter 14 hade jag i alla fall sagt hej till Sören, kört hem Raili och gett henne en kram och tankat bilen på Ingo och så var jag på väg hem. Nu blev inte resan hem så kul. Det var moddigt i omkörningsfilen och långa sträckor körde alla i kolonn. Sedan inträffade det en olycka vid Hallstahammar och där blev det helstopp i 45 minuter.

Jag hade lite småbråttom hem eftersom jag skulle skjutsa Markus mellan Komethallen, golfbanan och en skola där han skulle hålla i en träning. Ja, han höll i en även i Komethallen. Men som tur var så hann jag och kunde till och med unna mig en snabbkorv på Circle K innan det blev dags att skjutsa.

Skönt att komma hem efter nästan 70 mil i bil i dag men det var en lyckad dag. Lite kvällsmat med Anneli blev det också innan hon åkte och handlade, Niklas for och tränade innebandy och Markus var kvar på träningen.

En del kontorsarbete och betalning av räkningar återstod och så lite bokläsning, sedan var kvällen slut. Och boken också.

Peter framför lådorna och kassarna jag hade med mig.

Och så hittade jag min egen ”Mötet i gläntan”, nya upplagan! Faktiskt första gången jag ser den antikvariskt.

Lunch med Raili.

Möte med Sören Persson i MAK.

 442 total views,  3 views today