Möte och julbord med UFO-Sverige


I dag blev det en hel dag med vännerna i UFO-Sveriges styrelse då vi träffades för både julbord och möte i AFU:s lokaler i Norrköping. På vägen dit plockade jag upp Jennie och Emely i södra Stockholm och Carl-Anton och Roger i Nyköping.

Dessutom hade jag två flyttkartonger med böcker plus några kassar i bagaget så det var full bil.

På vägen in i Norrköping stannade vi till för att plocka upp två vegetariska plankor till Jennie och Emely men sedan var det bara att parkera på Ljuragatan och ta plats i 111:an där det finns plats att duka upp maten (som vi tagit via catering) och att sitta och äta den. Som sig bör när det gäller föreningen så betalade alla sin mat själva, här är vi rädda om medlemmarnas pengar.

Efter sittningen vandrade hela gruppen över till AFU:s huvudlokal där Anders Berglund slog klubban i bordet och mötet kunde börja. UFO-Sverige brukar hålla långa möten och detta blev minst sagt långt och vi var faktiskt inte klara förrän framåt 18. Men vi hann prata om mycket, bland annat om nästa års kurs och var vi ska hålla till, hur vi ska kommunicera med andra på Facebook, AFU:s planer för framtiden, om vi ska höja prenumerationspriset och mycket, mycket mer.

En paus med kaffe eller julmust och pepparkakor blev det också.

Medan vi satt och diskuterade visade Anders Liljegren runt Emeley och Roger, ingen av dem ingår ju i styrelsen, så de fick en riktigt bar rundtur till många av AFU:s lokaler. Anders hann också gå på en visning på ännu en ny lokal, den som UFO-Sverige har lovat att betala för och han kom tillbaka ganska nöjd.

För vi behöver utvidga. Och vi behöver fler som stöder oss i detta. Men jag kommer att återkomma när det gäller den ekonomiska biten lite längre fram i vinter.

När vi väl var klara så var det bara att börja bära lådor och kassar mellan bilarna. Ett kärt nöje när vi ses på AFU. Jag hade ju mina boklådor och lite annat och Håkan Ekstrand hade ett antal lådor med UFO-Aktuellt 3/18 som jag fick med. Andra bars in på AFU. Gunnar Karlsson, vår utmärkta kassör, hade med ett antal kassar med böcker som han rensat ut och dessa tar jag nu med mig till Böckernas hus i Tidan. Utom ett gäng tågböcker som jag först vill erbjuda en annan tågintresserad, nämligen Göran Norlén.

Fick också några fina böcker av Carl-Anton, inte minst en ”Sällsamheter” som jag saknade, nämligen ”Sällsamheter i Karlskrona¡. Ett kap! Och från Gunnar fick jag några lådor med helsaker som jag gick igenom när jag väl kommit hem vid 21-tiden efter att ha kört hem gänget som jag hade med i bilen. Mycket fint för en frimärkssamlare – stort tack!

Fick även en stund över att jobba lite med att leta uppslag till AFU-boken. Nu börjar tankarna få en fastare form.

När Anneli kom hem hade jag hunnit äta. Markus hade varit duktig och gjort hasselbackspotatis och till den åt jag en burk Bullens och såg på ”Simpson’s”. Anneli hade varit ute med en kompis och nu fick hon också Markus goda potatis men med lammkorv. Sedan tittade vi på sista delen av den här säsongen av ”Vår tid är nu” som är fortsatt bra och nu längtar vi efter fortsättningen.

Eftersom jag inte skött mitt digitala liv så bra i dag så hade jag ett gäng messengermeddelanden och mejl som väntade på svar. Folk som ville veta vad deras bilder föreställde och lite från mina vanliga vänner. I säng efter 01 blev det till slut.

Till sist. Här kan ni ladda ned en liten julklapp i form av en UFO-Aktuelltlogga med rörligt ufo – signerad Andreas Cromnow. Håll till godo:

Ufo-SverigeLoggan

Julbord med UFO-Sverige.

Thomas Michanek plockar till sig.

Anders Berglund visar en bild från en kursgård som han, Rickard och Tobias tittat på.

En del av mötesdeltagarna.

 509 total views,  1 views today