Mot Lund via Bevan


Eftersom jag inte hunnit så fick jag ta tag i en viktig sak direkt på morgonen, nämligen att hitta en print-on-demandfirma som kunde trycka ett exemplar av min nya bok ”Files of the unexplained”. De första två jag ringde till kunde inte leverera förrän inom två veckor, vilket inte funkar alls eftersom jag ska ha med den till USA och åker den 20:e.

Till slut hittade jag ett tryckeri i Uppsala som kunde fixa en bok inom tre dagar så den slog jag till på. Skönt att den saken är ordnad nu.

Min frukost blev lite annorlunda då jag plockade fram en del av rostbiffen och potatissallad som jag köpte i går. Packning av väskan var nästa steg och sedan packa bilen. Klockan 11 pussade jag Anneli och sa hej till Markus och så körde jag till Carl-Anton.

Resan dit blev långt ifrån snabb. Jättestopp i Södertälje och några andra mindre på vägen. Men vid 13-snåret kunde jag och Carl-Anton köra söder ut för ett stopp hos Bevan Berthelsen i Tranås.

Bevan fyllde ju 81 år i går så han hade sparat två bitar smarrig smörgåstårta åt oss. Vi satt och pratade en timma och kikade lite på hans böcker. Det märks att Bevan är 81 men han är alert och går ut på stan själv. Och det var verkligen roligt för oss båda att sitta ned och prata med Bevan en stund eftersom han har betytt så oändligt mycket för UFO-Sverige när organisationen tog de första stegen mot det den har blivit i dag.

Sedan siktade vi på Burger King i vanlig ordning men fick ta en liten omväg då en långtradare hade krockat med en bilist på den lilla vägen mot Gränna.

Klockan 20 var vi framme hos Mikael i Lund. Mikael bor i utkanten av stan numera. Här hade han ett gäng flyttlådor med böcker som Nemo Mörck donerat till AFU. En del som ska direkt in i våra samlingar och andra som ska säljas.

Mikael bjöd på köttbullar med sås och potatis och var sitt glas whisky. Sedan jobbade vi på en stund till med bokpackning. Sedan mera prat och en liten whisky till. Med betoning på liten eftersom vi ska upp i hyfsad tid i morgon.

Framåt midnatt började vi tänka på refrängen. Ska försöka besöka vännen Roger i Lund i morgon också.

Framme hos Mikael i Lund.

Och så blev det boksortering.

Mikaels katt.

280 total views, 1 views today