Trevlig lunch för 25-plussarna


I dag bjöd DN och chefredaktör Peter Wolodarski på lunch för oss som jobbat 25 år eller mer på DN. Själv är jag uppe i 30 den 1 mars nästa år. Vi träffades på Eriks Basar i ett par timmar med god mat och ett trevligt tal där Peter Wolodarski påminde om det 90-tal som de flesta av oss hade anställts under.

På bilden ovan kan ni se Mats Odéen, Peter Wolodarski, Anette Nantell, Nisse Hansson, Juan Flores, Mia Holmgren, Katarina Schück, Hasse Eriksson, Maria Huldt, Måns Wallgren, Lotta Härdelin, undertecknad, Jannike Kihlberg, Kalle Holmberg, Pär Björkman och Janne Eklund.

Extra trevligt var det att få en fin tavla signerad Stina Wirsén, som tidigare jobbat på DN, och att över huvud taget att den här gruppen uppmärksammades. När jag hade jobbat 25 år 2015 passade den dåvarande direktören Gunilla Herlitz på att lägga ned allt sådant och vi som var aktuella för uppvaktning fick vare sig tack, lunch eller den lilla statyetten Tidningspojken som var tradition att få.

Med dagens post kom ett sju kilo tungt paket med böcker från Scott Santa i USA. Det tackar jag och AFU för! Hämtade ut det samtidigt som jag köpte julfrimärken till familjen och ni kan se vilka böcker det var på fotot här ovan.

Och så skrev jag ett brev till en person i Kalifornien som jag hoppas ska svara. Skickade med ett exemplar av nya boken också.

När jag skulle in till stan för andra gången i dag var klockan 17.30 och Anneli hade hunnit hem efter att ha simmat. Ute regnade det lätt. Nu var det en klubbfest som väntade på Hirschenkeller på Hornsgatan. Men bussen kom aldrig och efter tjugo minuter kom istället två kvinnor vandrande från det håll bussen borde ha dykt upp från.

De berättade att det inträffat en svår olycka lite längre bort på gatan och att en bil kört in i ett träd. Senare på kvällen fick jag veta att det var en dödsolycka där någon av två unga personer under 15 år misstänks ha suttit vid ratten. De båda sprang från platsen men greps av polis.

Till slut kom jag fram till klubbfesten efter det att Markus kört mig till Barkarby station. Det blir några byten och sedan får man gå från Zinkens damm men Hirschenkeller visade sig vara ett bra ställe att ha fest på. Ingen musik och en hel avdelning en trappa ned för oss själva.

Mycket folk och kul blev det. Tog en bratwurst med ett glas Paulaner, vad annars? Jag satt bredvid Maria Crofts och Karin Eriksson och med Adam Svensson tvärs över. Sedan dök Frida Sandgren upp och ytterligare några. Ett par timmars journalistprat var oundvikligt och till slut var vi ensamma kvar men klockan hade bara blivit 21.30. Många skulle ju jobba tidigt i morgon. På bilden ovan ser ni klubbens ordförande Anders Forsström hälsa alla välkomna.

När jag väl kom hem efter ännu fler byten var klockan framåt 23 och regnet hade ökat. Pussade Anneli godnatt och satte mig sedan och åt en smörgås plus en och en halv pannkaka som blivit över från hennes och Markus kvällsmat.

När jag väl kom i säng var klockan 00.45. Då hade jag betat av en del frågor på Facebook och en fråga om jag ville vara med i en ny podd på Messenger också.

 563 total views,  3 views today