Jullunch hos Frida och ny bok


I dag kom ”Bygden mellan åsarna och havet” som getts ut av Harplinge hembygdsförening. En riktigt tjock lunta på nästan 500 sidor. Op en av de allra sista sidorna finns en bild och text om den på sin tid så omtalade cirkeln i Harplinge 1993. Jag var själv där och undersökte den och kunde flera år senare sammanföra de pojkar som gjort den med bonden som ägde åkern.

Boken, vars redaktörer jag har hjälpt med fakta om cirkeln, blev nu bok nummer 626 när jag skrev in den i min ständigt växande bibliografi över allt som skrivits på svenska om ufo och flygande tefat, så länge det är i faktaform.

Julen gjorde sig påmind även i dag då jag och åtta arbetskamrater från nattskiftet åt jullunch hemma hos Frida S på Söder. Mycket lyckat! Jag kom i hyfsad tid och var först på plan och kunde hjälpa till med att skära upp skinkan och lite annat smått som återstod innan övriga kom: Sten, Frida H, Åke, Björn, Mathias, Anna och Kalle. Då blev det glögg och sedan skinka, sallad och Janssons.

Efterrätt i form av egengjord äppelpaj med glass till och lite godis plus ett litet glas whisky och rysk vodka avslutade det hela.

Har hunnit läsa fram till 196 i K G Johansson-boken eftersom jag haft gott om tid att resa in till stab och hem de två senaste dagarna. Snart slut alltså och det ska bli roligt att se hur han får till det hela.

Hemma var det dags att ägna en stund åt att betala räkningar och att förbereda en del inför morgondagens styrelsemöten i Norrköping då både AFU som UFO-Sverige möts. Men det blir också en julmatssittning!

Har fortsatt skriva på en artikel till Historiska brott & mysterier samt att förbereda en del saker inför morgondagens styrelsemöten. Men efter kvällsmaten satte jag och Anneli oss och tittade på ”På spåret” som hade säsongspremiär. Det gick bra för oss med 32 poäng. Markus anslöt också efter en stund.

Avslutade kvällen med att läsa ut ”Arkitekterna”. Nu får jag skriva recension om den på söndag. I säng efter midnatt.

Nästa hela gänget samlat.

Mathias och Kalle kom lite senare.

 293 total views,  1 views today