Sista dagen på skiftet


Efter att ha lagat lunch till mig och Markus så pratade vi en stund om hur han haft det under sina veckor i Spanien och det lät som att han fått ut väldigt mycket. Inte minst roligt att de sex elever som han hade under andra veckan var så nöjda med hans sätt att lära ut golf. Markus kommer utan tvekan att bli en bra coach när han väl är klar med sin skola.

Niklas å sin sida sjöng med Stockholms kammarkör i Högalidskyrkan under temat ”Baltic sounds” och där var Anneli och Ylva och lyssnade. Ni kan se honom på bilden här nedan. Det är roligt när det går bra för våra pojkar.

När jag tänker på allt positivt som de gör och är med om så kan jag inte låta bli att tänka på dem som har det så mycket värre. Pratade med en kollega på jobbet om de stackare som ringer och mejlar till oss och som uppenbarligen inte är riktigt friska utan låter hela sitt liv styras av vad andra än de själva gör. Sinnet fixeras mot en annan person som de likt ett tuggummi suger sig fast vid.

99 procent av alla som hör av sig är som tur är vanliga människor som det går bra att prata med men så finns det den där sista procenten där allt inte står riktigt rätt till. Eftersom de inte har ett eget liv så skapar de ett med hjälp av oss andra. Vi är flera som har sådana sjuka personer i hasorna och även om vi kan skratta åt dem så tycker vi i grund och botten lite synd om dem. Deras liv måste vara ett helvete.

Själv är jag glad över att ha en fin familj, ett fantastiskt roligt jobb där jag är uppskattad, en förening och en stiftelse som jag kan lägga ned tid på när jag inte jobbar och mängder av kontakter med underbara människor varje vecka. Ett rikt liv som gör att dårarna blir till ett stillsamt brus i bakgrunden. Jag önskar att alla kunde ha det så.

Innan jag åkte till jobbet skrev jag ett brev till en generaldirektör som jag vill intervjua. Skickade med en av mina böcker och hoppas få ett positivt svar eftersom jag behöver information till den nya bok jag skriver.

När jag kom till jobbet fick jag en riktig kul present från Mathias som varit i New York några dagar. En Trumpchokladbit! Ni kan se den goda Trumpen här ovan.

På tal om mat så vandrade jag och Björn över bron till Ewog och åt thai i kväll. Pad Thai för min del. Det var rätt öde i lokalen som det ofta är på restaurangerna här omkring på söndagarna. Men gott var det och en bra paus från allt skrivande.

När det bar hemåt var det sista dagen på passet. Fyra dagar utan att sitta vad datorn på DN. Så när jag kom hem rostade jag ett par mackor med skivade ägg och majonnäs plus ett glas mjölk till dem. Läste tidningen och fixade lite sådant som måste fixas.

Niklas sjunger.

 172 total views,  1 views today