Nya fönstren på plats och städdag


Egentligen hade jag planerat att sitta och skriva i dag men det blev inget av det, det var helt enkelt för mycket spring och enda platsen som jag kunde sitta på var i köket. I morgon blir det lugnare för då är fönsterbytargänget inte här eftersom alla fönster är på plats och det mesta som ska göras ska fixas utifrån. Men, det tar några dagar att få fram de nya fönsterblecken och så hade någon smartis på firman glömt att beställa persiennerna.

Så jag har ägnat dagen åt att städa och fixa saker som annars inte hade blivit gjorda. Hjälpte visserligen Ufopodden i P3 med uppgifter om Area 51 som den som skriver det avsnittet behövde. Men det blev den enda ufoinsatsen i dag.

Jag gick loss på att städa verktygshyllan i källaren och kastade en hel del i metallåtervinningen. Man behöver ju inte tre likadana stjärnmejslar där två är ordentligt slitna. Härligt att få ordning i verktygslåda och hylla. Gick också igenom min hög med Illustrerade Klassiker i olika utgåvor och placerade en del till försäljning och gjorde en lista på dem som jag faktiskt vill fortsätta spara på. Samma sak med mina Kalle Ankas Pocket. Jag har ju ett serieintresse så det är bra att få lite styrsel på de serier jag faktiskt sparar på.

Bar ut tidningar och pappersskräp och gick igenom Railis kasse med gamla ekonomiska papper som Anneli och jag tog med oss upp till Järfälla senast vi träffade henne.

Annars började dagen tidigt med att Anneli ringde vårdcentralen för att få komma in och kolla sin fot. Den som opererades alltså. Nu hade hon fått en infektion och remitterades till Danderyd dit Markus körde henne. Där tryckte läkaren ut en del vätska men hon slapp bli skuren i, istället fick hon antibiotika. Inte roligt att foten krånglar igen och nu får hon ta det lugnt några dagar. Hennes snälla chef kom förbi med den bärbara datorn så att Anneli kan jobba hemma när det blir dags att arbeta igen.

I dag har fönsterkillarna alltså fixat allt i fönsterväg, vilket bland annat innebar att de bytta samtliga småfönster på nedervåningen också. Och de kom inte iväg förrän vid 18.30. Då satte jag igång att dammsuga och Markus hjälpte till med att våttorka hallen innan Anneli tog över och fortsatte med flera av de andra rummen. Jag kunde plocka in skärmen till ena datorn igen och rigga upp allt annat som jag fick ta bort från skrivbordet. På bilden ovan kan ni se hur det såg ut när de gamla fönstren precis åkt ut.

Till slut var hela övervåningen klar förutom lite blommor och en lampa som ska sättas tillbaka. Och det blir så himla bra när allt är klart!

Efter att ha ätit kvällsmat i form av pastapenner med Annelis supergoda sås satte vi oss i och tittade på ”Mästarnas mästare”. Sedan blev det faktiskt en ufoinsats till eftersom jag fått ett viktigt brev från en ufolog i England som ville skänka en sak till AFU. Så jag satte mig och skrev ett svar som postas i morgon.

I säng i hyfsad tid efter en lång och rätt intensiv dag. Jo, en sak till. I dag släpptes ännu en podd där jag är med, nämligen den om frimurarna i serien ”Sekter”. Ni kan lyssna på den här.

En del av de gamla fönstren på väg bort.

Källarfönstren gapar tomma.

 163 total views,  2 views today