Marilyn Monroe-utställning i Örebro

Clara, Åsa, Ylva och Anneli.

Det blev en bullrig natt på vandrarhemmet i Mariestad och jag vaknade nog trettio gånger. Men å andra sidan hade det aldrig gått att sova utan fläkten heller. Annars var det helt okej att sova i en överslaf även om det var ett tag sedan.

Frukost intogs i alla enkelhet en trappa ned. Juice, yoghurt, kavringmackor med överbliven potatissallad från i går och lite annat funkade bra innan vi gick till hamnen och köpte var sin glass – Klings givetvis! – och satte oss på en bänk en stund och njöt.

Sedan gick vi bort till hamnparkeringen och tog bilen mot Örebro där vi hade bokat ett möte med Claes, Åsa och Clara på Örebro konsthall för att titta på Marilyn Monroe-utställningen där. Så efter en natt borta var vi tillbaka hos vännerna i Örebro för att gå på en coronasäker utställningstur där vi var de enda besökarna. För så har konsthallen ordnat besöken under coronapandemin, små grupper för två timmar på sig att ensamma gå igenom hela utställningen.

En av montrarna visade en bok ur Marilyns privata bibliotek.

Lyxigt, minst sagt. Så där gled vi omkring utan att trängas med andra och med gott om plats och tid att hinna titta på allt. På bilden ovan kan ni se hur Åsa testar hur stora hennes händer är i jämförelse med Marilyns.

Det var en intressant utställning med många föremål som tillhört Marilyn och som berättade en något annan historia än den om en blond sexbomb. Här tecknades också berättelsen om en stark kvinna som utmanade mansdominansen i Hollywood och vågade stå upp för sina idéer och ideal. Och vad som orsakade hennes död ägnades också utrymme och där får man noga säga att juryn fortfarande är ute och diskuterar ett utslag.

Lunch i Örebro.

Sedan blev det en högrevsburgare på Stora på Stortorget för mig Anneli, Ylva och Clara medan Åsa och Claes tog var sina sallader. 27 grader ute så det var skönt att sitta i skuggan. Ni kan se oss här ovan.

När det väl bar hemåt var vi överens om att det varit en mycket lyckad midsommar. Och som vanligt var det ju skönt att komma tillbaka efter det att man varit borta, även om det bara var för några dagar.

Jag svarade på några mejl som blivit liggande över helgen, bland annat ett från en kvinna som ville leta efter elektromagnetiska avvikelser i Göstas Carlsson-gläntan och hon lovade att hålla mig informerad om hur hennes undersökning skulle gå. Redan nu ansåg hon att det fanns en del underliga tecken som visade på en förhöjd nivå av något kring själva monumentet. Vi får väl se var det hela slutar.

Fick också ett trevligt mejl från Kendrick Frazier på Skeptical Inquirer som hade fått min bok som jag postade till honom för ett par veckor sedan. Han lovade att skriva en bit om den i september/oktober-numret och var mycket positiv till vårt arbete efter att ha läst lite i den. Nu ville han veta priset och få en läng dit läsarna kan vända sig om de vill köpa boken.

Har också haft kontakt med en trevlig kvinna som hört av sig via mejl under helgen. Hon hade flera upplevelser som hon ville dela med sig av och efter att ha läst några av mina böcker tog hon tid och mejlade. Roligt också att hon skrev följande: ”Jag skrev/tog kontakt med dig då jag uppfattar er som mycket förstående och med väldigt mycket erfarenheter.”

Nu väntar jag på att få ett antal mejl med hennes berättelser under veckan.

Under kvällen började jag förbereda det samtal jag och Moa Gammel ska ha på tisdag. Då blir det inspelning på Radiohuset och redan nu har det ramlat in många frågor från folk som följer ”Ufopodden i P3”. Vill ni vara med och fylla på så är det bara att gå in på poddens eftersnacksida på Facebook som ni hittar här. Vi får väl se hur många vi hinner med.

Tog också en paus med Anneli i soffan och tittade på ”Ett fall för Vera” som vi båda gillar innan jag återvände till datorn bara för att bli förbannad då Microsoft beslutat sig för att uppdatera Officepaketet och då krävde ett lösenord som jag först inte hittade. Men efter en halv hjärnblödning och onda tankar om Microsoft (inte svårt) lokaliserade jag det i en pärm i ett skåp.

I dag fick jag också en länk till artikeln om Anders Tegnell i spanska El Pais där jag blev intervjuad för någon vecka sedan. Tyvärr låst men lär väl läsas av ett antal tusen spanjorer.

Vid midnatt var jag klar till slut och det var skönt eftersom nattens sömn alltså inte blev det bästa. I morgon går jag på skiftet igen.

Klings glass i hamnen.

 204 total views,  1 views today