Inspelning med Moa Gammel

Jag och Moa i studion.

I dag åkte jag till Radiohuset för att spela in ett program som ska avsluta den nuvarande säsongen av ”Ufopodden i P3”. Jag blev hämtad av programmets producent Louise Jacobson som sedan såg till att jag och Moa höll oss till en ungefärlig tid på 20 minuter som kan komma att kortas när programmet väl sänds.

Det var roligt att möta Moa igen och vi kom båda väl ihåg hur vårt första möte var den 6 oktober 2016 då vi och de första säsongernas producent Emelie Rosenqvist träffades hemma i soffan hos mig och Anneli.

Mycket har hänt sedan dess och under programmet lyfte Moa frågor kring hur programmen gjorts och vilka fall som tagits upp. Jag nämnde ett av de fall jag tycker blev bäst behandlat under säsongerna, nämligen Operation Sjöfynd som handlade om det föremål som störtade i Backsjön i Värmland 1999. Där fick originalvittnena god plats, tack vare att de kände tilltro till mig och ställde upp i programmet. Något de varit mycket återhållsamma med i alla andra sammanhang.

Vi hann också prata lite kort om AFU och UFO-Sverige. Givetvis blev det rätt mycket prat också utanför inspelningen, både före och efter. Moa har många goda idéer och jag hoppas att vi kommer att kunna fortsätta arbeta tillsammans.

När jag gick ut i solen efter inspelningen sprang jag på min tidigare arbetskamrat Erik Nilson från DN, nu på Ekot. Eftersom jag hade tid gick vi och åt lunch på ett ställe i närheten för att hinna prata lite mer. Erik var en av de duktigaste biträdande livechefer vi haft och det var synd att han inte kunde få fast jobb. Han hade superkoll på sociala medier.

Ni kan se oss på bilden här nedan innan vi vandrade iväg till lunchen.

Efter maten tog jag en taxi till jobbet för att sätta mig och jobba två timmar innan mitt pass började. Mesta tiden gick till att förbereda en intervju som jag ska hålla i morgon.

Sedan började arbetsdagen på riktigt med uppdateringar av coronaläget och faktiskt en hel del artiklar i andra ämnen också. Och ett veckomöte där några av våra semestervikarier deltog. Verkar vara ett bra gäng också i år.

Mat blev det på La Barca, eller snarare mat som jag tog med därifrån. Sedan åt jag min entrecôte tillsammans med Markus som jobbar som it-tekniker.

Skrev en artikel om ett nytt spännande fynd bara några kilometer från Stonehenge. Där har man hittat en stor cirkel av schakt som verkar ha haft någon typ av konstruktion i sig för sisådär 4.500 år sedan. Schakten var enorma: Tio meter breda och fem meter djupa. Man kan verkligen undra vad de använts till en gång i tiden.

Sist på kvällen började jag arrangera för en transport av material till AFU över Atlanten. Bad om hjälp av vänner i Oregon och fick okej. Så nu rullar den bollen.

Så här satt vi under sändningen. Louise, som tog bilden, kan ni se som en reflex i plexiglaset.
Och här är vi alla tre.
Träffade Erik Nilson utanför SR.

 160 total views,  1 views today