Bärplockning och saftning

Vinbären plockas.

Solen sken och visade sig från sin bästa sida när Anneli och jag gav oss ut i trädgården för att plocka vinbär och krusbär. Det blev några byttor som Anneli sedan drygade ut med lite rabarber och gjorde saft av under eftermiddagen. Den smakade alldeles utmärkt! Nio flaskor blev det till slut.

Det blev en del hemmajobb i dag med tvätt och en tur till Bauhaus för att handla två burkar vit färg som ska användas för att måla våra fönsterfoder. När vi kom hem grep jag och Markus oss an uppgiften att maskeringstejpa alla fönster så att det ska vara klart inför målningen.

Det är inte alldeles lätt att göra detta eftersom två av fönstret, de i mitt och Annelis arbetsrum, sitter över trappan ned till källarvåningen. Att ställa upp en stege där kräver sina män/kvinnor. I det här fallet mig och Markus. Vi hittade en lösning där ett gäng buntar med åtrervinningspåsar för kompost fick jämna ut trappan så att det gick att ställa stegen rakt och sedan, när vi var tvungna att komma ännu högre, klämde vi fast stegen mellan metallstaketet mellan trappan och buskarna.

Markus fixar den svårast åtkomliga delen.

Jag skötte de lägre nivåerna medan Markus tog hand om de övre. Att tejpa alla fönster tog oss ett par timmar med matrast mellan. För Anneli hade lagat ihop en pastagryta med tomatsås, friterad salvia och pilgrimsmusslor som vi åt på verandan med var sitt glas vitt. Mycket gott!

Pilgrimspastan.

Lite ufologiskt blev det också då jag satte mig och började skriva på ett kapitel till en amerikansk ufobok som jag blivit ombedd att medverka i och så har jag varit i kontakt med TTSA i USA för att få lite information om vad som är på gång där just nu. Särskilt det som sprids i amerikansk press då det gäller eventuella avslöjanden från Pentagon.

Personligen har jag svårt att se att det amerikanska försvarshögkvarteret skulle gå ut med något avslöjande just nu med tanke på det politiska läget i USA. Tror inte att den gode Trump skulle vilja ha en ufodebatt mitt i allt annat.

Dessutom fick New York Times gå ut och rätta till en del av uppgifterna som de publicerade:

An earlier version of this article inaccurately rendered remarks attributed to Harry Reid, the retired Senate majority leader from Nevada. Mr. Reid said he believed that crashes of objects of unknown origin may have occurred and that retrieved materials should be studied; he did not say that crashes had occurred and that retrieved materials had been studied secretly for decades. An earlier version also misstated the frequency with which the director of national intelligence is supposed to report on unidentified aerial phenomena. It is 180 days after enactment of the intelligence authorization act, not every six months.

Vilket förändrar läget ganska mycket. Få papperstidningar har nappat på ”nyheten” utan nästan allt har publicerats på nätet.

Läste också ut Isabelle Törnqvist ”Kirin” och skrev recensionen till Bibliotekstjänst, skönt att ha kunnat hålla deadline på den. Boken var riktigt bra och nu ser jag fram emot del tre, men det lär väl dröja ett år. För länge!

När fönstren var klara och vi hade ätit got satte jag och Anneli oss i soffan och tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” innan vi placerade oss framför våra datorer för att svara på mejl och annat. Själv kommunicerade jag med en grupp i Göteborg som vill ha mig som föredragshållare senare i höst.

Sedan Anneli gått och lagt sig satt jag uppe till efter 01 och skrev klart kapitlet till dem amerikanska boken. Nu ska jag bara läsa igenom det och välja ut bilder, sedan mejlar jag iväg det under morgondagen.

Medan vi satt och åt kom en liten fjäril och satte sig på Anneli. Sedan flög den bit för att komma tillbaka – flera gånger.

För er som läser DN fanns det i dag en lång intervju med Göran Greider och det var roligt att läsa hur också han, som så många av oss som växte upp ungefär samtidigt, kom att påverkas av Erich von Dänikens böcker. För även om EvD var oerhört spekulativ födde han tankar och lyckades till och med få oss att läsa mycket mer än vi annars hade gjort.

DN 25 juli.

Detta är väldigt tydligt i det Greider berättar i DN-intervjun som handlar om hans läsande och förhållande till böcker. För oss som var tonåringar på 70-talet och det minsta nyfikna på ”det okända” gick det inte att komma undan EvD.

Jag fick ju möjlighet att träffa EvD i Schweiz och göra en intervju med honom i november 2005. Ett minne för livet.

 134 total views,  1 views today