Nästan klar och utelåst på jobbet

I dag ägnade jag ett par timmar åt att skriva klart det första utkastet till artikeln om Avi Loeb som jag återupptog arbetet med i går. Den har ju blivit liggande i över en vecka eftersom jag fått arbeta med annat.

Men nu hann jag lyssna igenom hela min 45 minuter långa intervju med Loeb och skriva in allt som jag ville ha med i artikeln. Men den är ju fortfarande ganska rå och måste bearbetas plus att jag vill plocka in citat från hans bok. Dessutom ska jag välja ut sammanlagt tre minuter av intervjun som ska gå som tv till artikeln.

Kanske blir jag klar med allt i morgon. Kanske inte.

Efter att ha ätit rester till lunch och tittat på när damerna inte lyckades så bra i skidskyttestafetten åkte Anneli och Ylva, som stannat över natt, till Uppsala en sväng. Jag fortsatte jobba med lite annat och bestämde mig då för att inte ta ut min friskvårdstimme i dag utan i morgon.

Pratade med Anders på AFU ett tag och vi diskuterade hur vi bäst kan utnyttja den yta som vi snart hoppas få loss från Frisksportarna i deras lokal när vi tar över också den halvan. 15 bokhyllor av märket Billy räknar Anders med att vi ska få in där. Men det vore bra att få bort en köksdel som finns längst in för att kunna utnyttja också den.

Under dagen hjälpte jag Niklas med fem bilder till nästa nummer av Rapport-Nytt, något som jag ofta gör. Niklas redigerar och layoutar tidskriften som Mats Nilsson ansvarar för och kan jag hjälpa honom så gör jag givetvis det.

På jobbet blev jag oväntat stående vid snurrdörren på andra våningen då kortläsaren vägrade acceptera mitt kort. Vilket v ar märkligt med tanke på att jag en minut tidigare dragit mig in genom dörren en trappa ned.

Så jag ringde in och Britta kom ut för att hjälpa mig vilket resulterade i att också hon blev stående där ute. Då var det bara att ringa vår säkerhetschef som svarade snabbt och efter en stund kom vi fram till att vi fick ta en annan väg samtidigt som en tekniker kopplades in.

Det hela slutade med att jag fick mitt kort tillfälligt omprogrammerat så att jag kunde ta mig in men efter ett par timmar hade teknikern bytt ut hela kortläsaren och så fick jag tillbaka min gamla kod och allt var frid och fröjd.

Jag skrev en hel del covidrelaterat som vanligt men också om hur ett flygplan tappade stora delar av sin motor sedan det lyft från Denvers internationella flygplats på lördagskvällen svensk tid. Något jag mycket väl kände igen eftersom jag ägnar ett helt kapitel i en kommande bok åt saker som fallit från flygplan.

Turligt nog klarade sig alla såväl i planet som på marken trots att stora metallstycken föll över ett villaområde.

Lite mat blev det också sedan jag och Amanda Dahl gått till Matpressen och handlat.

Amanda blev mitt matsällskap i dag.

Eftersom butiken hade slut på kycklingklubbor fick jag köpa en hel kyckling som jag inte orkade äta hela.

Rätt mycket att skriva under hela kvällen och bra läsning på mycket av det. Och så sålde jag några Illustrerade Klassiker till Mats på jobbet. Han har börjat samla och jag gör mig av med en del av min samling. Det blev ytterligare en hundralapp till AFU.

Såg att en av våra medlemmar på UFO-Sveriges sida ”Allmänheten diskuterar ufo och UFO-Sverige” på Facebook hade tagit bort en tråd som han själva startat. Ett himla otyg. Vi har varnat folk för att göra detta eftersom det kan se ut som att det är vi som censurerar inlägg – något vi aldrig gör så länge de följer reglerna.

Det har hänt någon eller några gånger tidigare och det är svagt av den som inlett en diskussion. Et sådant beteende gör mig riktigt sur.

Hem efter 01 med en av min ”ordinarie” chaufförer. Alltid trevligt när det blir en sådan träff.

 123 total views,  1 views today