Intressanta ufoobservationer

American Airlines flight från Cincinnati till Phoenix mötte ett ufo den 21 februari.

Gick upp vid 09 trots att jag kom i säng vid 03 för att hinna jobba lite med en text som jag arbetar med. Och jag kom en bit på väg vilket känns skönt. Men det har varit några mycket arbetsintensiva veckor så jag tog det lite lugnt och får fortsätta i morgon.

Förberedde också ett föredrag som jag ska hålla för en grupp i Göteborg i morgon. Det ska vara på 50 minuter och handla om ufo. Som vanligt försöker jag hitta nya exempel även om jag alltid behåller en del som jag absolut vill ha med.

Klockan 11 var det dags för den återkommande presskonferensen inför Melodifestivalens lördagstävling, den fjärde deltävlingen. Så då satt jag och drygt 30 andra journalister och lyssnade på låtarna på förhand så att vi skulle kunna skriva om tävlingen innan den sänds. Det var kul att konstatera att The Mamas har med en bra låt igen.

Jag lyssnar på Mellolåtarna i soffan.

Framåt eftermiddagen ringde jag upp Andreas Cromnow som är en gudabenådad illustratör för att diskutera ett uppdrag han fått av mig. Andeas skickade också ett utkast på bilden han jobbar med och det såg alldeles utmärkt ut och utifrån den diskuterade vi hur han skulle gå vidare.

Jag ringde också en man i Blekinge som gjort en spännande observation tillsammans med sin sambo den 13 februari. Vi pratade länge och det är inte lätt att förstå vad han och hans sambo såg. Det lysande klitet med en mångfärgads svans rörde sig mellan bilen och en grupp träd, på vägen kastade det ljus på snön innan det försvann i tomma intet.

Efter samtalet pratade jag med Johan på rapportcentralen som nu ska göra några kontroller.

Markus wokar.

Kvällsmaten blev en samproduktion mellan oss alla tre här hemma där Markus var huvudkocken. Jag stod för hackning och pastakokning, Anneli låg bakom idén och gjorde lite av varje. Till slut blev det i alla fall en tandoorilax med wokade grönsaker och äggnudlar som smakade fantastiskt gott.

Om ni undrar över bilden högst upp så visar den den väg som American Airlines flight 2292 följde den 21 februari då besättningen vid 13.19-tiden rapporterade att de mött ett cylinderformat föremål som passerade strax över planet på 11.000 meters höjd.

Flygbolaget har bekräftat observationen och det finns även en ljudfil från cockpit att lyssna på. The Drive har även en längre artikel sedan ett par dagar tillbaka.

Ljudfilen

Artikeln

För mig lät detta som en kopia av Achille Zaghettis observation från det Al Italia-plan han flög över Engelska kanalen den 21 april 1991. Jag intervjuade Zaghetti senare och ni kan läsa min artikel om händelsen här.

Piloter som observerar ufo är inte vanligt men heller inte jättesällsynt. Jag har pratat med många under mina år som ufoundersökare.

Under kvällen skrev jag också en artikel till Namn och Nytt och skickade till redaktören Nisse Hansson. Den ingår i min serie om underliga böcker och det kommer säkert att bli fler avsnitt framöver. Jag har ju rätt många sådana böcker.

Postnord förnekar sig inte. I dag fick jag en påminnelselapp i lådan om att jag inte inkommit med de uppgifter som företaget begärt när det gällde en sändning från Ukraina. Som förresten innehåll skivor med filer som ska till AFU och inte har något kommersiellt värde, vilket jag skrev när jag skickade in dessa uppgifter som jag nu blev anklagad för att inte ha gjort.

Så jag ringde Postnord och berättade att jag minsann fyllde i allt på nätet den 17 februari. Varför skickar man då ut en åminnelse som når mig den 24 februari? Jo, fick jag veta, de ligger så efter med hanteringen av tullpost att påminnelserna går ut i vilket fall som helst eftersom de två datasystemen inte kommunicerar med varandra.

Inte konstigt att många är måttligt imponerade av Postnord.

Jag och Anneli tittade på ett avsnitt ”Tunna blå linjen” igen och den fortsätter att hålla hög kvalitet. Roligt att läsa att Ewa-Gun Westford (som jag intervjuat många gånger) är lika positiv i en intervju. Där har filmskaparna träffat riktigt rätt.

Till sist blev det sängen med ”Turister i Tredje riket”. En riktigt bra bok som ger läsaren en helt annan inblick i nazismens framväxt än vad de flesta historieböcker ger.

 166 total views,  1 views today