Heldagskurs för Crazy Pictures som gör ufofilm

Johan Gustavsson håller sitt föredrag.

Det blev en kort natt eftersom jag skulle vara på plats hos Crazy Pictures i Norrköping strax efter 09 för att hålla en mycket speciell ”utbildning” för filmarna och deras team plus en del av skådespelarna som ska göra nästa års stora julfilm. En film som kommer att heta ”UFO Sweden”.

UFO-Sverige och AFU har haft en nära kontakt med filmteamet i Norrköping sedan flera år och när de nu gör sin andra långfilm blir det en film med ufotema som dessutom är inspirerad av UFO-Sveriges arbete.

För att ge hela gruppen en bra start i det här häftiga projektet hade jag blivit ombedd att sätta ihop en kortkurs i ufologi för de inblandade. Så jag bad Anders Berglund att prata om UFO-Sveriges historia och vår ideologi, Johan Gustavsson att berätta om Rapportcentralen och Tobias Lindgren att berätta om ufobilder.

Jag själv höll ett kursavsnitt om misstolkningsfenomen, där deltagarna fick utmaningen att lösa ett antal fall som vi fått in, och så ett avsnitt om spökraketerna och det som nu händer i USA.

Carl-Anton, Anders och Tobias låter sig väl smaka.

Det blev en fantastiskt rolig dag med massor av skratt och nyfikna frågor där filmgruppen fick en helt annan bild av UFO-Sverige än vad många av dem hade haft tidigare. Vi åt lunch och middag ute på gården framför filmarnas stora lokaler på lagom avstånd från ett måspars dykningar för att skydda sina ungar som spatserade omkring på marken.

Jag hade också ett möte med Olle Tholén på Crazy Pictures om hur vi ska ha ett vidare samarbete under tiden som filmen växer fram. Och det kommer att bli en storfilm blir julen 2022:s stora publikmagnet. Något som utan tvekan kommer att skapa nytt intresse för UFO-Sverige och vår verksamhet.

Den bil som ska förvandlas till UFO Swedens utryckningsfordon står och väntar på att fixas till.

Det känns verkligen kul att vara en liten del av detta spännande projekt! Ni kan läsa den pressrelease som filmbolaget kommer att skicka ut i morgon här nedan så fattar ni lite mer av vad det handlar om.

Med under dagen var också Carl-Anton Mattsson som följt en del av filmens framväxt även han och som bland annat var med när Crazy Pictures spelade in en trailer för filmen förra året där filmarna lånat en massa prylar från AFU för att återskapa miljön.

Medan jag stod och väntade i en paus ringde SVT och bokade in mig i Morgonsoffan i morgon vid pass 07.08. Det blir ett kort inslag, sju minuter, om Kongressens uforapport vilket betyder ännu en dag med tidig uppgång eftersom taxin kommer 06.

På vägen hem pratade jag med Anders på AFU där det också hänt en hel del positivt med en ny person som skolas in just nu.

Så här lyder Crazy Pictures pressmeddelande som skickas ut i morgon den 7 juni:

Crazy Pictures nya långfilm blir en storslagen UFO-film

Crazy Pictures första långfilm Den blomstertid nu kommer blev en stor succé i såväl Sverige som resten av världen när den hade premiär för tre år sedan. Nu närmar sig inspelningen av filmkollektivets nya storsatsning, äventyrsfilmen UFO Sweden, som beräknas ha biopremiär julen 2022.

När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av ufon tar hon hjälp av en ufoförening för att ta reda på sanningen.

Så lyder pitchen för Crazy Pictures nya äventyrsfilm. Idén fick filmkollektivet i samband med att de hörde talas om att det fanns en förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

“Vi förstod att de arbetade med att utreda och forska kring oförklarliga fenomen och blev helt tagna. Vi kände en enorm fascination för dels UFO-Sverige som förening men också för den värld fylld av ufo-expeditioner, mystiska fenomen och gigantiska arkiv som omger föreningen. Vi kunde såklart inte låta bli att tänka tanken “tänk om de hittar något”. säger Olle Tholén på Crazy Pictures

Crazy Pictures beskriver UFO Sweden som kärleksbarnet mellan Arkiv X och Stranger Things, rakt ner i östgötamyllan.

“UFO Sweden kommer bli ett spännande mysterium, lika spektakulärt som mänskligt, som vi hoppas får tittaren att om vartannat dra på smilbanden och nagla fingrarna i biofåtöljen.” säger Victor Danell på Crazy Pictures

I september startar den omfattande inspelningen av filmen i Norrköping men redan nu är förberedelserna i full gång. Filmen beräknas gå upp på bio juldagen 2022 och med på resan har Crazy Pictures bland annat SF-Studios som storsatsar på projektet. SF Studios distribuerade även Crazy Pictures internationella succéfilm Den blomstertid nu kommer. Totalt har den idag sålts till över 100 länder och setts av 115 000 svenskar på bio

”Samarbetet mellan Crazy Pictures och SF Studios startade med Den blomstertid nu kommer och fortsätter nu med det fantastiska projektet UFO Sweden. I Crazy Pictures ser vi enastående kreativ talang tillsammans med en kärlek och respekt för publiken. En sällsynt kombination som väl reflekterar SF Studios värderingar”, säger Jenny Stjernströmer Björk, Chief Content Officer på SF Studios.

Som samproducenter finns även SVT och Film i Väst och filmen har också fått stöd från Norrköpings filmfond. Crazy Pictures har stora förhoppningar på filmens internationella möjligheter. Reinvent heter det danska säljbolaget som ansvarar för filmens internationella försäljning.

“Vi förstod direkt när vi läst manus att detta är ett helt unikt projekt som kan säljas internationellt. Vi har stor tro på att Crazy Pictures kan leverera en kommersiell, rörande och actionfylld film med global potential”, säger Rikke Ennis, VD på REinvent.

Filmen förväntas ha biopremiär i Sverige under julen 2022. Här kan ni läsa lite mer om vilka skådespelare som är med.

 904 total views,  1 views today