Podd med Anders och i US News & World Report

Anders Bolling och jag.

Det blev ett rejs mot klockan eftersom jag var tvungen att passa en inspelningstid på Söder mitt på dagen och skulle ta mig dit med buss och tunnelbana.

Så jag gick upp efter 08 och jobbade klart min andra artikel om Anders Tegnell samtidigt som jag höll kontakt med minredaktör. Detta var min sjunde entimmesintervju med statsepidemiologen under ett år. Här är de sex tidigare:

31 mars 2021: Tegnell: ”Bristen på vaccin gör det svårt att stoppa en tredje våg
14 januari 2021: ”Det kommer att dröja innan vaccinet förändrar läget i Sverige” 
6 november 2020: ”Svårt att säga när något går åt rätt håll”
17 september 2020: ”Därför dog så många tidigt i Sverige”
27 juni 2020: ”Ländernas öppnande ett gigantiskt experiment”
3 juni 2020: ”Det finns saker vi kunnat göra bättre”

När jag var klar med den biten jobbade jag igenom två artiklar till nästa nummer av UFO-Aktuellt och hann skicka iväg dem till Stefan för korrläsning. Och efter det började jag packa för vår Skåneresa som bland annat tar oss till Lund, Malmö, Ängelholm och Borrby.

Då jag kom fram till Skanstull siktade jag in mig på närmaste korvkiosk och beställde en grillad med mos som jag sedan åt gående på väg mot Södermannagatan och studion där jag skulle träffa Anders Bolling för att spela in ett avsnitt i hans podd Mind the shift.

Anders slutade på DN den 20 november förra året för att ge sig ut på egna äventyr så vi är gamla arbetskamrater. Nu gör han alltså podd, på engelska om ämnen utanför den stora strömfåran. I dag blev det alltså ufo med mig i en riktigt varm studio på Södermannagatan där Anders hade hyrt in sig.

Vi körde ”live on tape” i nästan en timme och hängde upp ufotemat på den amerikanska rapporten men jag fick också möjlighet att berätta om ett antal intressanta svenska fall.

Efteråt kände vi oss båda nöjda med pratet som inte lär behövas klippas särskilt mycket.

På tal om ufo så ringde Radio Östergötland och bokade in mig för en intervju på måndag, tidigt. Då är jag i Malmö så det får bli via mobilen eller Facetime. Temat är givetvis den amerikanska uforapporten. Jag hjälpte också Washington Post med ytterligare en kontakt här i Europa och så mejlade jag med professor Avi Loeb för att få hans syn på den kommande uforapporten. Vi har ju haft kontakt tidigare så jag fick snabbt svar och en glad hälsning.

Och så publicerade US News & World Report artikeln där jag är intervjuad. Läs den, välskriven och intressant.

Under kvällen fick jag oväntat ett välkommet och trevligt mejl från en dam i södra Sverige som jag intervjuade förra året. Damen hade sett en tomte när hon var liten och hennes berättelse var riktigt intressant. Men när jag skrev till henne för att be om lite kartor och en teckning fick jag inget svar. Men nu kom det! Damen bad om ursäkt och det var lätt att förlåta henne. Nu hoppas jag att jag kommer att få teckning och kartor.

Innan jag ens kom till jobbet fick jag ett mejl från en forskare på Folkhälsomyndigheten som ville informera mig om ny statistik som lät intressant. Så efter jag hade kommit till jobbet och hunnit läsa det hon länkat till gjorde jag en intervju med henne som resulterade i en artikel om vår psykiska hälsa under pandemin.

Under kvällen fick jag ett mess från en vän i norra Sverige som hade sett mig på streamingtjänsten Disney + i serien ”Europas Okända UFOn”. Lite kul eftersom jag inte visste om det.

Till slut tog dagen slut men sist fick jag en undersökning från Novus som visade att drygt var femte svensk (22 procent) tror det finns utomjordingar som rest till jorden under tiden människan har levt på jorden. Män tror i signifikant högre omfattning på utomjordingar än kvinnor. 26 procent män, 18 procent kvinnor.

De som inte tolkar ufo som utomjordingar tror på ”ljusfenomen” (40 procent), ”okänd teknik från militären” (35 procent) eller ”optiska synvillor” (33 procent). Jag måste säga att kategorierna lämnar en hel del i övrigt att önska. Vad som skiljer ljusfenomen från optiska synvillor är ju en fråga som jag undrar om de som svarade på den egentligen hade kläm på innan de svarade.

Undersökningen som gjordes genom 1.001 intervjuer på ett riksrepresentativt urval på åldern 18–79 år mellan den 10 och 16 juni.

Novus konstaterar också att nästan varannan svensk (43 procent) har sett nyhetsrapporteringen om den amerikanska kongressens utredning av oidentifierade flygande föremål.

Efter 01 var det slut. Nu börjar semestern!

När jag kom hem låg ett handskrivet brev från en medlem i Jehovas vittnen och väntade på mig. Pandemin har ju ställt till det för dem också.

Loading