Mariestad och scoutåterträff

Jag och Tilda utanför Vadsbo museum.

I dag ska Anneli på scoutåterträff i Mariestad så vi packade bilen halvfull med böcker för att göra ett första stopp i Tidan och Böckernas hus på vägen. Att den inte var helfull, som vanligt, beror på att vi ska ha med oss ett par glasmontrar hem till Järfälla och att den planka vi vanligtvis använder för att kunna stapla upp till taket, skulle ta upp allt för mycket plats på hemresan.

I Tidan handlade Anneli lite lunchmat och så satte vi oss i Peters kontorsrum för att äta och sedan bjöd vi Peter på ett wienerbröd.

Jag passade också på att kika igenom det som verkade nyinkommet och hittade en ungdomsbok som tog upp en månraket (om än lite i periferin), ett litet häfte om Gagarins rymdfärd från 1961, en bok om Västergötland där såväl Västgötaskolans Verner Lindblom som Mac Key hade med var sina kapitel och en fin bok om den svenska loktillverkaren Nydqvist & Holm från 1912 med titeln ”Det tusende lokomotivet”.

Väl klara, efter att ha spelat in en liten Youtubesnutt som ni kan se ovan, körde vi in till stan för att hämta de två montrarna. Allt vi visste var att det skulle komma någon ur personalen på Vadsbo museum för att släppa in oss men när vi väl var där dök en gammal bekant upp – Tilda Mårgård.

Tilde, som är 42 i dag, har jag inte sett sedan jag var barnvakt åt henne, hennes syster Ditte och bror Pontus några år in på 80-talet. Så himla kul att ses igen! Och hon mindes fortfarande mina barnvaktsinsatser vilket kändes fint det också.

Anneli vid scoutstugan i Marsviken.

Allt inpackat gav vi oss i väg ut mot Sundsören och Marsviken där Anneli tillbringar kvällen för att träffa gamla scoutkamrater från 70-talet. Jag stannade en stund och hann också träffa några Mariestadsbor som mindes mig och som jag också kom ihåg.

Efter att ha checkat in på Hotel Wictoria på Drottninggatan satte jag mig vid datorn för att jobba lite med mina föredrag till utställningen i Norrköping. Och där satte jag mig och jobbade på ett av mina föredrag för Norrköpingsexpon.

Tack vare hjälp från Håkan E på distans fick jag också ordning på några bilder som jag inte kunde fixa i bärbara eftersom jag bara har Photoshop i min stationära.

Middag blev det också, på klassiska Grottan på Stockholmsvägen som har funnits hur länge som helst. Men det var knappt att jag fattade att restaurangen höll öppet. Från gatan såg det mörkt och stängt ut och hade det inte varit för en handskriven skylt på dörren, som var väldigt svår att se från gatan, så hade jag inte gått ur bilen i regnet och gått in.

Nu visade det sig att Grottan fortfarande var helt okej och jag tog en blodig entrecôte med stekt potatis som var klart godkänd för 182 kronor. Men jag hoppade erbjudandet om pizzasallad till förrätt.

Mätt och nöjd åkte jag tillbaka till rummet och jobbade vidare tills det var dags att hämta Anneli. Trodde jag. Men så dök Anneli upp själv efter att ha fått skjuts till stan.

Vi softade i sängen och tittade på teve en stund och sedan blev sova redan till 23.

Återkommer.

 117 total views,  2 views today