Grått och novemberaktigt

Kvällens bevakning.

Ännu en gråmulen novemberdag vilket inte ska förvåna någon. Det är ju så här som höstar och vintrar ser ut på våra breddgrader. Bara att inse att gnistrande stjärnhimlar till sällsyntheterna och att solen enbart lyser med sin frånvaro så här års.

Fick i alla fall en positiv nyhet från stadsbiblioteket i Nyköping dit jag ska för att hålla föredrag den 24 november. De 40 platserna som var tänkta att finnas från början hade nu utökats till 50 och alla biljetterna var slut. Gratisbiljetter ska sägas men intresset för att komma och lyssna verkar ju vara stort och det är ju det som räknas.

Vännen Ronny i Göteborg, som blev utslängd från Liseberg för att han såg för hemsk ut, ska bli intervjuad av Aftonbladet under dagen. Bra att hans historia får lite spridning.

Fick en förfrågan om att vara med i en podd som spelas in den 7 december och smidigt nog görs den i samma hus som jag jobbar. Förenklar saken betydligt! Det är många poddförfrågningar numera och det finns ingen möjlighet att hålla ordning på alla som gör poddar längre. Det som förundrar mig är att de flesta verkar överleva på en marknad som känns överhettad.

Innan jag tog bussen mot jobbet sorterade jag in digitalt material på mina externa hårddiskar. Ett sisyfosarbete som nog aldrig blir klart men som måste göras.

Pratade med Anders på AFU och Tony i Västsverige på vägen till jobbet. Min förhoppning är att vi ska hitta en lösning där vi kan sänka en del av AFU:s utgifter. Kanske inte så lätt men varje tusenlapp vi kan spara är värd väldigt mycket eftersom det tar kraft och energi att samla in samma summa.

Niklas bild från Ankara.

För mig kom kvällen främst att handla om det amerikanska mellanårsvalet. Niklas, å sin sida befann sig i Ankara för att bevaka statsminister Kristerssons möte med Turkiets president Erdogan. Och det var också Niklas som fick ställa den enda frågan från svenska pressen till Erdogan under presskonferensen.

Och han gjorde det snyggt på perfekt engelska och med en fråga som fick Erdogan att namnge en svensk som han ville få utlämnad till Turkiet. Därmed satte han agendan för väldigt många nyhetsredaktioner i Sverige under kvällen. Även för DN.

Innan arbetsdagen började hade jag en timslång sittning med min skyddsombudskollega Hans då vi gick igenom de ärenden som vi har på bordet.

Under dagen lade jag också ut följande på Facebook:

”Ni har väl inte missats att årets stora juldagsfilm har inspirerats av UFO-Sverige? Crazy Pictures från Norrköping kontaktade oss redan innan de hade skrivit manus för filmen för att få en inblick i vår verksamhet och sedan dess har jag följt produktionen av filmen på nära håll. Länk till trailern ser ni nedan. Biopremiär på juldagen över hela landet.” 

Under dagen fick jag också ett positivt svar från Newcastle Library om Tyneside UFO Societys arkiv. Något som jag och Dave Clarke jobbar hårt för att rädda. Och nu skriver de ansvariga där till mig och Dave att de tycker att AFU:s förslag till lösning är bra och passar dem.

Alan Steinfeld intervjuar mig.

Och här nedan kan ni se och lyssna till en intervju med mig som gjordes av Alan Steinfeld i samband med ufokonferensen i Barcelona i september. Mycket av den handlar om AFU och spökraketerna.

Jag slet på med mellanårsvalet, åt en tunnbrödsrulle från Nyhetsgrillen och skrev lite Ukraina också. Bra fart på skrivandet men vid 01 var det dags att gå hem.

Loading