Julmarknad i Råsunda och glögg

På väg in på julmarknaden.

Inte för att det var någon särskild julstämning, ingen snö och grått och isande i luften, men julmarknaden vid Filmstaden i Råsunda var fin. Jag och Anneli hade tagit bilen dit eftersom vi skulle träffa Ylva och sedan gå till henne för glögg och pepparkakor.

Anneli siktade in sig på att köpa en krans till ytterdörren eftersom den gamla nu blivit så dålig att den fick kastas i återvinningen efter förra julen. Men nu hittade hon en ny fin som vi hängde upp när vi kom hem framåt kvällen.

Själv stod jag i korvkö i tjugo minuter, minst, för att när jag väl kom fram punga ut med 35 kronor per korv (visserligen långa wienerkorvar) men eftersom jag hade en trevlig granne att prata med så var det ändå rätt okej.

Och när korvarna väl levererats till Anneli och Ylva gick vi till ett stånd lite längre bort som sålde böcker och filmer men också bioaffischer där jag hittade två med science fiction-tema för bara 50 kronor styck. Ni kan se ”The Spider” och ”Invasion of the saucer-men” här nedan. ”Spindeln” hade jag redan i ett annat utförande och i stort format hängande på en av våra toaletter hemma. Häftiga! Men man kan ju undra hur tefatsfilmen fick titeln ”Krypande handen” på svenska.

Under dagen vann jag också två auktioner på nätet om två andra bioaffischer, den ena klassiska ”1984” och den andra för mig helt okända ”Jorden anfalles”. Då blev priset något högre men inte avskräckande.

Samling kring glöggen.

Klockan 14.30 var vi tillbaka hos Ylva för att värma glögg och lägga upp tilltugget i väntan på att de andra skulle komma. Och en av dem var Niklas som tagit cykeln från simhallen för att vara med. När jag frågade honom vad han önskade sig i julklapp blev svaret: ”Ett besök på Ikea.” Säkert en bra julklapp när man flyttar in i en egen lägenhet!

Det blev mycket prat och glada diskussioner under några timmar och riktig skoj att se hur fin Ylvas lägenhet har blivit. Men hon fortsätter jobba med möbleringen i några av rummen så riktigt klart är det ju inte.

När vi åkt hem igen fortsatte vi med en uppgift som vi inlett redan på förmiddagen, nämligen att skriva julkort. Och det brukar bli många. Efter att ha tittat på ett avsnitt ”Downton Abbey” (”Julkalendern” såg vi i förmiddags) tittade vi på när England slog Senegal i VM-fotbollen samtidigt som vi skrev kort för brinnande livet. Men frimärkena tog som vanligt slut och det är likadant varje år.

Jag har också skrivit ihop ett A4-ark på engelska till alla vänner utomlands som nu kommer att skickas med julkorten till dem.

Sist satte jag mig och jobbade vidare med texten om ”UFO Sweden” till UFO-Sveriges webbplats och nu med fokus på bildmaterialet och hur det ska presenteras. Fyllde också på en del i själva texten men får nog slutföra det hela under morgondagen. 00.30 satte jag punkt för den saken.

Medan vi väntade på gästerna hos Ylva ringde jag och gratulerade Håkan Fenander som fyllde år i går, men då fick jag inte tag på honom, och så pratade jag med vännen Johan som är sjukskriven för att muntra upp lite. Och sist på kvällen fick jag information från Crazy Pictures om galapremiären i Norrköping den 12 december. Skickade den vidare till alla som anmält sig. Nu är den möjligheten stängd.

I säng före 01.

Mina köp på julmarknaden.

 104 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag