Affischer, föredrag och badminton

Mitt föredrag.

Gick upp i hyfsad tid för att hinna ringa några samtal innan jag skrapade rent bilen från snö för att åka till Komethallen. Pratade bland annat med en vd på ett företag i Norrköping som hade mycket intressant att berätta om en knepig person som tydligen hört av sig massor av gånger.

Efter det var det dags för en ny holmgång mellan mig och Stefan i badmintonhallen och eftersom jag låg under med två matcher nu. när året håller på att ta slut var det rätt viktigt att inte tappa mer. Och faktiskt, trots knackigt spel i inledningen till alla tre seten lyckades jag vinna dem med 15–10, 15–11 och 16–14 är det sista var tajt och jag fick göra en ordentlig upphämtning då det var nära att det hade hamnat i Stefans favör. Nu är det 13–14 men jag ska nog inte hoppas på för mycket.

Kul affischer.

På vägen från badmintonen pratade jag med Ville på Gul PR som ville boka in mig för en intervju med Göteborgs-Posten och det ska väl gå bra. Men annars var målet att ta sig till Crafoords auktionsfirma i Täby för att hämta två filmaffischer som jag köpt från dem. Ni kan se dem här ovan.

Eftersom jag var lite tidigt kunde jag också kika på en del annat som låg och väntade på att bli hämtat och det var rena fantasipriserna på en del av sakerna. Bland annat en bok av Ursula LeGuin för 28 000 kronor men jag vet ärligt talat inte om den faktiskt hade sålts.

Lars och en kund.

Eftersom jag räknade med att vara ute hela dagen och inte ha tid att åka hem igen innan jag skulle hålla mitt föredrag hade jag med mig kavaj, skor och en ny skjorta i baki bilen. Och efter att ha gjort en kreativ fickparkering mellan två bilar och en trist snövall som stack ut klev jag in på Stockholms Science Fiction-antikvariat där Lars Jansson jobbade på med att serva kunder.

Jag överlämnade en låda med 17 exemplar av min bok ”Files of the unexplained” som handlar om AFU som han ska sälja mot provision och en affisch för filmen ”UFO Sweden” som ska sättas upp i lokalen. Men eftersom jag för en gång skull hade både tid och en bra parkering stannade jag och pratade i 45 minuter. Fick bland annat tips av Lars om en person som kan hjälpa mig att få mina 4 000 Marvel Comics-tidningar sålda.

Marcus Pettersson.

Så kom Marcus Pettersson från podden ”Har vi åkt till Mars än?” (som jag träffade i samband med Södertörnsföredraget) in för att köpa en utgåva av Jules Verne och det var trevligt att ses igen och prata lite. Men det blev kort efter Marcus hade en betydligt sämre parkering än jag.

När alla kunder hade gett sig av fick jag låna ett miniutrymme i denna minibutik (med massor av böcker) för att byta skjorta och skor och ta på mig kavajen. Sedan var det tack och hej och så körde jag till Shell vid Lindhagensplan för att få i mig något som liknade en mycket sen lunch – korv och en liten macka. Jag hade helt enkelt inte hunnit med att äta så långt på dagen.

Satt där en stund och åt i lugn och ro innan det bar vidare till Bonniers News Tech:s utvecklarkonferens på Blique by Nobis på Gävlegatan, ett fint och häftigt hotell där jag skulle utgöra avslutning på en heldag som börjat 09 för de omkring 120 deltagarna.

Lyckades mot alla odds hitta en parkering bara hundra meter bort och det var en lättnad. Man vet aldrig hur länge man måste åka leta i den här stan. Jag var i alla fall i god tid och möttes nästan direkt av Dan Karlsson som höll i delar av arrangemanget.

För att kolla att allt fungerade startade jag datorn som lyste knallrött som att batteriet var helt tomt! Men så var det inte riktigt, det var bara kylan efter att ha legat i bilen hela dagen, som ställt till det. När jag väl fått den varm såg allt ut som vanligt igen.

Undertecknad pratar.

Jag hade 20 minuter till mitt förfogande för mitt föredrag och det är verkligen tajt. Faktum är att det var svårt att förbereda det så att jag fick med allt jag ville säga. För på min agenda stod såväl händelserna i USA, AFU, bra svenska ufofall och ”UFO-Sweden”.

Men allt gick perfekt och publiken var verkligen på hugget och många kom fram efteråt och sa att jag och Thomas Mattsson (som var först ut i morse) hade varit konferensens höjdpunkt. Blev kvar och pratade med några som var extra nyfikna i tjugo minuter innan vi anslöt till de övriga en trappa ned där vi skulle äta.

Där bjöds det burgare och pizza och vi kunde också lösa in fyra dryckeskuponger för valfria drycker till maten. Lite oväntat kom en kille som kände Mats Nilsson och som också bodde i Sala fram och hälsade och skickade en hälsning till Mats också!

Jag blev sittande tillsammans med tre mycket nyfikna utvecklare vid ett bord och frågorna var många och de hade också mycket att berätta. En av dem hade jobbat inom rymdindustrin och en annan var djupt rymdintresserad. Den tredje visade sig bo nästan granne med mig och Anneli så när jag väl gav mig hemåt så fick han lift.

Nu missade jag VM-matchen Kroatien–Brasilien (där Kroatien chockade en hel värld och vann) men kunde sätta mig i soffan med en tallrik gröt som Anneli lagat och se nästa rysare Argentina–Nederländerna där det också gick till straffar. Vi hann också beta av några avsnitt av julkalendern och skriva de (nästan) sista julkorten. Jag vågar inte tänka på hur mycket vi köpt julfrimärken för.

En bra och rolig dag förutom en sak: Fick beskedet att min vän och ufokollega  A. J. Gevaerd i Brasilien avlidit efter en tid på sjukhus. Han gick bort klockan 06.15 i morse lokal tid sedan han lagts i inducerad koma. Mycket tragiskt. Jag gillade A. J. och vi träffades i Brasilien när jag var där och pratade på en konferens som han arrangerat.

Kom i säng efter midnatt.

Loading