Möte med kommunen på AFU

Möte på AFU.

I dag var det dags för vårt viktiga möte med företrädare för Norrköpings kommun och Hyresbostäder i AFU:s lokaler. Så för att vara där i tid, vi skulle börja 10.30, gick jag upp 06.45 och körde mot Nyköping för att hämta Carl-Anton.

Nu visade det bra att vara ute i tid för en enkel plåtkrock söder om Södertälje gjorde att jag blev fast där i 45 minuter och när vi väl var framme hade klockan hunnit bli 10.05 istället för 09.30 som jag hade siktat på. Lite i snävaste laget eftersom jag vill testa så att tekniken fungerar, alltså att min dator kan visa bilderna jag vill visa på AFU:s storbildsteve.

Nu fungerade detta klockrent redan efter två minuter så den saken blev aldrig något problem.

På slaget 10.30 kunde vi köra igång i AFU:s skannings- och bokhandelslokal där Peter M hade riggat upp teven och där vi slog oss ned på en blandning stolar. Inte utan att man kan drömma om en riktig möteslokal där vi kan ta emot besökare och berätta om vår verksamhet med en fast monterad teve som inte behöver balansera på ett bord med några lådor med böcker som stöd bakom sig.

På plats var Thomas Lindquist och Lars Löfgren (marknadschef) från Hyresbostäder samt kommunens näringslivsdirektör Jocke Ljungqvist och hans medarbetare Tina Leinonen som arbetar med besöksnäringen i kommunen samt Sandra Wall, också hon från kommunen.

Peter Brink och Thomas Michanek var också där liksom givetvis Anders Liljegren, Carl- Anton Mattsson och jag.

Sedan höll jag en 40 minuter lång presentation av AFU, vad vi gör, hur vi arbetar och vad vi vill i framtiden. Målet var att visa delar av samlingarna och hur intresserade från Sverige och resten av världen drar nytta av vårt arbete men också vilka framtidsplaner vi har och varför vi behöver flytta till nya lokaler.

Undertecknad höll i presentationen.

Jag tror att vi lyckades förmedla en bra och intressant bild av arkivet och vår verksamhet och efter min föredragning satt vi kvar ytterligare 40 minuter och diskuterade. Nu tar våra besökare med sig detta för att se hur vi ska gå vidare med AFU i framtiden.

Nöjda med dagen så långt gick jag, Anders, Thomas och Carl-Anton och åt lunch (Pizzeria Chilli som vanligt) för att prata vidare om såväl AFU som UFO-Sverige. Vi står båda inför många utmaningar och också stora möjligheter.

Medlemsbrev postas.

Carl-Anton, som är medlemsansvarig i UFO-Sverige postade ett femtiotal medlemskort till nyinkomna medlemmar och vi har fått in drygt 100 nya sedan filmen ”UFO Sweden” gick upp på biograferna.

Det var isande kallt, men bara minus 6 på termometern, när vi gick fram och tillbaka till pizzerian (där jag inte åt pizza för en gång skull utan panerad spätta i remouladsås med kokt potatis) och skönt att komma tillbaka in på arkivet för fortsatt prat innan vi sate oss i bilen och körde till Ringdansen.

Joakim Eriksson från Hyresbostäder visade oss runt.

Ringdansen är ett bostadsområde i Norrköpings södra utkant och det var där vi blev visade lokaler i slutet av förra året. Nu ville Hyresbostäder och Joakim Eriksson visa oss alternativa lokaler i fastigheten intill. För där hade man hittat en del tomma ytor som var lite större och passade något bättre för en utställning.

Som det alltid är med lokaler finns det fördelar och nackdelar och efter en timmes rundvandring hade vi fått en god bild av vad vi kan tänka oss göra med de ytor som finns här. Nu får vi invänta ritningar som Joakim ska skicka oss där vi ser vilka väggar som kan tas ned, något som är viktigt för att få en bra yta till själva utställningen.

En trevlig yta som kan användas för möten och fika.

När vi var klara med allt körde jag och Carl-Anton Thomas till tåget så att han kunde ta sig hem till Linköping och själva fortsatte vi norr ut, först till Nyköping med Carl-Anton, och sedan hem för min del. Klockan 18.15 kunde jag stänga dörren efter mig och träffa Anneli igen.

Inge pris till ”UFO Sweden”.

Det blev soppa med smörgås och sedan tog jag en frimärkspaus, mejlade en vän i London som tagit en fin kometbild och så tittade vi på Guldbaggegalan där det tyvärr inte blev något pris för Crazy Pictures ”UFO Sweden”. Publikpriset gick till ”Feed” som jag inte har sett och vet väldigt lite om.

Artikeln i Unica.

Fick ett mess från en vän som sett att jag var intervjuad i den lokala tidningen Unica från Mariestad. Intervjun gjordes på mejl för någon vecka sedan och roligast är att det var en gammal klasskamrat, som också skriver mycket, som gjort den.

Jobbade också en stund med digital sortering.

Sedan tog kvällen slut. Då var klockan 23.45 och det blev en stunds läsning.

 174 antal visningar totalt,  3 antal visningar idag