Badminton och jobbdag

Artikel i Kombitidningen.

Efter några dagars semester för att hjälpa Niklas med flytten och lite annat är jag tillbaka på DN i dag igen. Men innan dess var jag uppe i ottan och skrev ett påminnelsebrev till de läsare av UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt som inte förnyat sina prenumerationer. Det är alltid ett antal varje år som bara glömmer det och påminnelsebreven brukar ge bra resultat.

Sedan blev det badminton med Stefan i Komethallen och som vanligt var det fullt på golfen och bara vi som spelade badminton. Det blev en bra match med många långa dueller och efteråt var vi överens om att det var bästa matchen i år. Visserligen har vi bara spelat tre men ändå!

Jag hade förmånen att ta hem det hela med 15–9, 11–15 och 15–7 där andra set var ett enda stort tapp efter att jag haft ledningen med 11–6. Men så blir det när jag och Stefan spelar.

Hem för att äta och titta på ett avsnitt ”Simpson’s”, läsa brev som ramlat in och sedan iväg till jobbet.

Överst i bloggen kan ni se det senaste numret av Kombilotteriets tidning Kombi som har en artikel över tre sidor om AFU med en intervju med Anders Liljegren. Ännu en av väldigt många artiklar som fått fart tack vare filmen ”UFO Sweden”.

Jobbet var ganska lugnt. Skrev fem artiklar och inte något särskilt spännande utom en. Jag visste nämligen att min vän Gunter Hofer i London har tagit en bild av kometen C/2022 E3 (ZTF) som lyser grön på himlen efter solens nedgång och hela natten. Inte så lätt att se med blotta ögat men i en vanlig fältkikare går det.

Gunter Hofers bild på kometen.

Så spana mot norr efter solens nedgång och särskilt mellan Karlavagnens tistelstång och Lilla Björnen. Jag ringde astrofotografen P-M Hedén som ännu inte haft möjlighet att spana efter den.

Här befinner sig kometen vid 18-tiden.

Nu verkar det som om det ska bli klart natten mellan torsdag och fredag så då är det läge att gå ut och spana. Och fotografera. Ett stativ och en vanlig systemkamera borde funka.

Under dagen har jag också läst ut ”The Library book” som var bra från första till sista sidan. Rekommenderas.

Mat blev det på Lilla Asien tillsammans med Björn. Hoisinankan smakade utmärkt.

Hem efter 01 efter att ha skrivit några artiklar till.

Loading