Ny fin donation och föredrag för parapsykologerna

Mats vid sin senaste bokdonation.

På förmiddagen jobbade jag vidare med det sista på föredraget som jag ska hålla för Sällskapet för parapsykologisk forskning på Söder i kväll men jag mejlade också med klantskallarna på andra sidan Atlanten om de två lådor med böcker som de inte tog med sig.

Där har jag ännu inte gått i mål och sista ordet är inte sagt.

Jag åkte också till Årsta för att hämta ytterligare en stor donation med böcker som min arbetskamrat Mats Areskoug skänker till AFU. Mest för att vi ska kunna sälja och få in pengar. Många fina böcker även den här gången.

På vägen hem stannade jag till på Max i Bromma och hämtade lunch.

https://www.youtube.com/watch?v=gTAnrVxdbZY
Freds video.

Fred Andersson i Stockholmsföreningen har lagt ut en video i dag där han uppmanar sina tittare att stödja AFU. Ni kan se den här. Fred är ett väldigt bra tillskott till UFO-Sveriges arbete och jag hoppas att han och Jimmy kommer in som nya medlemmar i styrelsen när vi håller riksstämma i maj.

Det har varit en solig och fin dag och även kvällen blev klar med Venus och Mars i blickfånget när jag och Anneli körde hem från mitt föredrag på Söder. Vi hade åkt in tidigt eftersom Anneli skulle gå på bio med Marie (”Korsett”) så jag släppte av henne redan 17.15 och så satt jag kvar i bilen och väntade på att SPF:s ordförande Göran Brusewitz skulle dyka upp. Och det gjorde han en kvart senare och klockan 18 körde de igång med sitt årsmöte.

Erik Nissen, Jan Fjellander och Göran Brusewitz höll i årsmötet.

Det var en liten skara som mötte upp till mötet men en del var också med via Zoom. Jag satt med och lyssnade men höll också ett öga på mejlen i mobilen eftersom jag gjorde mitt bästa för att förmå transportföretaget i Virginia att fatta att de två lådor som de hade glömt att ta med faktiskt ingick i min besträllning.

De två kvarlämnade lådorna.

Det blev åter ett gäng mejl hit och dit och jag nådde inget resultat innan det var slut på årsmötet och dags för mig att rigga upp för föredraget som skulle gå via Zoom och lajv i lokalen. För att klara det var jag tvungen att använda mobilen som slavsändare då det inte fanns wifi i lokalen och dessutom fick jag använda högtalarutgången till mikrofoningång.

Till slut var 25 på plats och 10 med på Zoom.

Givetvis fungerade inte ljudet ut i lokalen och min högtalarutgång var ju blockerad. Så jag körde igång min reservdator där jag också hade föredraget och klickade fram allt där parallellt med den dator som jag egentligen använde. När det blev dags att visa en film startade jag den i båda datorerna så att de som var på plats kunde lyssna samtidigt som Zoompubliken fick sitt.

Som grädde på moset hade tjejen som skulle filma det hela glömt något i bilen ett kvarter bort och när hon väl kom fick hon inte ordning på ljudet så det hela slutade med att hon efter föredraget var slut fick filma ev ett antal bilder i efterhand och bad mig om en kopia av ljudet eftersom jag alltid spelar in mina föredrag.

Föredraget blev lite utdraget på grund av de tekniska problemen men jag hann i alla fall prata om UFO-Sverige, AFU (med betoning på de parapsykologiska samlingarna), lite ufofall med paranormal kopplingar och så spökraketerna plus några ”vanliga” ufofall.

Sammanlagt var det ett 25-tal på plats och tio på Zoom som lyssnade och trots att det drog ut på tiden var det bara några få som var tvungna att gå för att passa bussar och annat. Efteråt hann jag prata en stund med Jan Fjellander, Göran Brusewitz och Erik Nissen plus några till och framåt 21 hörde Anneli av sig och dök upp en stund senare.

När vi åkte hem kunde jag konstatera att kvällen blev lyckad och givande. En av deltagarna hade lovat att donera sitt material till AFU när han gick bort och flera var entusiastiska över vårt arbete.

Väl hemma kokade vi soppa och åt lite korv med mackor till och sedan hamnade jag vid datorn där Carl-Anton hade mejlat en intressant nyhet när det gällde en cirkel i ett sädesfält vid Svärta åtta kilometer nordost om Nyköping, upptäckt den 10 augusti 1994. Carl-Anton var själv där och undersökte den tillsammans med Dan. Så här skriver Carl-Anton i sitt mejl:

”Jag har i dag talat med den person som var med och tillverkade den stora cirkeln på åkern vid E4an i Svärta norr om Nyköping. Den cirkel som du hade med i din bok UFO-MYSTERIET, från flygande tefat till cirklar i sädesfälten. Cirkeln är alltså ett falsarium.”

Cirkeln i Svärta, nu avslöjad.

”Personen som avslöjade falsariet fick besök av en man som föreslog att de skulle tillverka en cirkel för att se vad reaktionen skulle bli och de lyckades väl då cirkeln avbildades i Södermanlands Nyheter dagen efter. Han berättar att det kom väldigt många bilar till platsen dagen efter för att spekulera och beundra cirkeln och trampa ute i sädesfältet till förtret för markägaren. Mannen nu 80 år är absolut trovärdig och en trevlig person men lite lurig då han på den tiden iakttog mig och Dan kolla på cirkeln utan att berätta att han själv gjort den i sällskap med sin bekante vän. Men nu är det preskriberat säger han med ett leende.”

Inte så oväntat men bra att veta säkert.

Och så kom det ännu en bolid i kväll och den fångades av Uppsala universitets kamera i Uppsala. Klockan 21.09 korsade den en del av himlen under några sekunder och på bilden här syns också månen lysa starkt.

Det märkliga att nästan ingen hörde av sig till UFO-Sverige i dag trots att den här var högre upp på himlen sett från Stockholms horisont.

Jobbade på med lite digital sortering innan det blev sängen 00.30.

Loading