månadsarkiv: september 2022

Svar från Jan, SVT och kursarbete

Hösten gör sig påmind på vår gatan.

Som ni kan se så har några av träden på vår gata nu börjat anta sina höstfärger. Lite dystert och lite fint. Nu har jag inte tillbringat så mycket tid utomhus i dag heller utan suttit vid datorn och jobbat med lite kursförberedelser men mest med att ringa och skriva.

Bland annat har jag haft ett långt samtal med en medarbetare som behöver stöd på jobbet och flera med medlemmar i UFO-Sverige. Bästa samtalet var trots allt från Mats Nilsson som kunde berätta att den läkarundersökning han genomförde tidigare i veckan nu visat att han inte har drabbats av någon svår sjukdom som inte går att bota.

Det var verkligen goda nyheter och det var tydligt att Mats var lättad. Och det var också jag!

Mats var på väg till Håkan och för att ta emot nummer 3 av UFO-Aktuellt som kommit till Sala från tryckeriet i Tallinn i dag. Så nu kan tidningen snart börja skickas ut till prenumeranterna.

Jag fick också ett mejl från den tidigare ordföranden för Mufon Jan Harzan och det var skönt att höra från honom igen, och från hans fru Annette, eftersom det var längesedan han gjorde det. Jag hoppas att vi kan träffas någon gång under nästa år.

Under dagen skickade jag också en omfattande brittisk uforapport till Enigma Labs för att se hur de skulle klara av att läsa den handskrivna texten samt att ta bort de namn som finns i dokumentet. Det finns många liknande dokument i AFU:s arkiv så detta blir ännu ett test på hur bra den ai-läsning av dessa dokument är.

Rondellen vid Vällingby.

När det blev dags att åka till jobbet kunde jag från bussen konstatera att rondellen vid Vällingby äntligen hade slutat grävas i och återställts till något som liknar en platt yta. Inte illa eftersom den har varit ett öppet sår i långt över ett år.

Under dagen publicerade SVT Öst intervjun med mig och Anders Liljegren både i den vanliga teven och på nätet. Ni kan se den här. Det blev ett kort men kärnfullt och bra inslag där fokus var på hur AFU växer och att vi nu letar efter större lokaler där vi också kan bygga ett museum.

På jobbet blev jag snabbt indragen i Ukrainarapporteringen. Bland annat intervjuade jag överstelöjtnant Joakim Paasikivi som blev mycket läst. Och direktrapporterade när Magdalena Andersson höll presskonferens.

Framåt kvällen gjorde jag klart en enkät till alla som jobbar på paperet och på DN.se om deras stolar och hur de sitter. Tillsammans med hr jobbar jag med att hitta så bra ergonomiska förutsättningar som det går för alla medarbetare. Och i dag tog vi alltså första steget.

Det blev sen mat i dag eftersom jag hade mycket att göra och Mia var tvungen att gå före. Men när jag väl kom iväg blev det Lilla Asien där det var ganska mycket folk i kväll.

Sedan fick jag lyssna på diskussionerna och omröstningen i FN:s säkerhetsråd där Ryssland minsann inte hade den minsta skuld i något som hänt och lika självklart stoppade en resolution som riktade sig mot deras roll i kriget. Sedan fortsatte diskussionen, nu kring gasexplosionen i Nordsjön där Ryssland pekade ut USA som den skyldige.

Vid 01 fick det vara bra och jag åkte hem med en av mina vanliga chaufförer. Och hemma jobbade jag en stund med att hålla efter mitt arkiv men sedan blev det sängen 02.30.

Loading